NATO cere Chinei să se alăture restului lumii și să condamne cu fermitate invazia brutală a Rusiei în Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

China "trebuie să se alăture restului lumii şi să condamne cu fermitate invazia brutală a Rusiei în Ucraina", a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de EFE, potrivit Agerpres.

"Orice fel de sprijin pentru Rusia, asistenţă militară, orice alt tip de sprijin, va ajuta Rusia să ducă un război brutal împotriva unei naţiuni suverane independente, Ucraina, o va ajuta să continue un război care provoacă moarte, suferinţă şi o cantitate enormă de distrugeri", a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă înaintea reuniunii miniştrilor apărării din Alianţă, de miercuri, de la Bruxelles.

China, "ca membră a Consiliului de Securitate al ONU are obligaţia de a sprijini şi apăra dreptul internaţional, iar invazia rusă în Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional", a subliniat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Astfel, Jens Stoltenberg a cerut Beijingului să condamne "în mod clar" invazia şi să nu sprijine Rusia.

"Urmărim îndeaproape orice semn de sprijin din partea Chinei în favoarea Rusiei", a mai spus el.

China, principalul aliat pe plan internaţional al Moscovei, menţine o poziţie ambiguă încă de la începutul războiului în Ucraina.

Potrivit mass-media occidentale, Rusia s-a adresat Chinei cu o solicitare de a-i furniza echipament militar pentru războiul din Ucraina, precum şi asistenţă economică pentru relaxarea sancţiunilor. China, la rândul său, a dezminţit aceste informaţii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel