NATO: Amplu exercițiu militar în Lituania, cu participarea inclusiv a US Army

Darius Muresan / 14 sep 2020 / 16:09

Manevre militare au început luni pentru două săptămâni în Lituania, la care participă 950 soldaţi din zece ţări NATO, exerciţiul intervenind pe fondul tensiunilor politice în Belarusul vecin, potrivit dpa.

Pe lângă trupe lituaniene, unităţi din Franţa, Polonia şi SUA participă la exerciţiul de apărare aeriană numit 'Tobruq Legacy 20', a indicat armata lituaniană.

Scopul acestui exerciţiu, care urmează să dureze până în 25 septembrie, este de a îmbunătăţi cooperarea între forţele armate ale ţărilor NATO în domeniul apărării aeriene la sol.

În acest scop, aliaţii au relocat temporar mai multe sisteme de apărare aeriană în Lituania, notează Agerpres. Exerciţiul nu are nicio 'legătură cu evenimente actuale în regiune', menţionează într-un mesaj armata SUA în Europa.

Manevrele din Lituania au loc în timp ce manifestaţii în masă continuă în Belarus împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după controversata sa victorie la alegerile prezidenţiale din 9 august.

Noi unităţi ale armatei SUA au sosit recent în Lituania pentru mai multe exerciţii militare planificate în această toamnă.

Lukaşenko a acuzat NATO că a masat trupe la frontiera cu Belarus. Alianţa Nord-Atlantică a respins această acuzaţie, notează dpa. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy