NATO. 23 de jandarmi au plecat, pentru șase luni, în Afghanistan

Florentina Constantin / 22 aug 2018 / 12:22
NATO
NATO

Pe durata a șase luni, jandarmii români vor avea misiunea de a oferi instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile afghane, informează Jandarmeria Română.

Contingentul este format din 7 ofițeri și 16 subofițeri, aceștia având vârste cuprinse între 27 și 49 de ani și provenind din mai multe unități teritoriale ale Jandarmeriei. În cadrul acestui contingent se află și două femei. Pentru 12 jandarmi din acest contingent care urmează să fie dislocat, această nouă misiune încredințată Jandarmeriei Române, reprezintă prima experiență internațională.

Șeful acestui contingent este colonelul Buzoianu Dragoș, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, ofițerul român fiind selecționat și pentru funcția de consilier al comandantului Colegiului de Stat Major al Poliției Naționale Afghane și șef al echipei de instruire, consiliere și asistență, acesta având o vastă experiență în domeniul misiunilor internaționale.

În ultimele două luni, cadrele acestui contingent au participat la diferite cursuri și programe de pregătire, aceștia fiind dotați cu uniformă specifică, echipament individual de protecţie și materiale specifice teatrului de operații din Afganistan.

Până la acest moment, Jandarmeria Română a dislocat 8 contingente de jandarmi pe timpul misiunii din Afghanistan. De asemenea, este important de menționat că în prezent, Jandarmeria Română participă la 9 misiuni sub egida UE, ONU şi OSCE.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy