Nagorno-Karabah, conflict înghețat. Merkel intervine în disputa dintre Armenia şi Azerbaidjan

Darius Muresan |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat sprijinul pentru soluţionarea paşnică a conflictului dintre Armenia şi Azerbaidjan pe tema regiunii separatiste Nagorno-Karabah, în cadrul unei întrevederi sâmbătă, la Baku, cu preşedintele azer Ilham Aliev, relatează AFP. 

Berlinul este "gata să contribuie la soluţionarea paşnică' a conflictului dintre cele două foste republici sovietice din Caucazul de Sud, a afirmat într-un comunicat preşedinţia Azerbaidjanului. 

Cancelarul german a făcut vineri declaraţii similare în capitala armeană, unde s-a întâlnit cu premierul Nikol Pashinyan. 

Nagorno-Karabah este o enclavă de pe teritoriul azer controlată de armeni după conflictul din anii 1990. 

Războiul între cele două comunităţi din Karabah a izbucnit în 1988. În pofida unui acord de încetare a focului semnat în 1994, ciocnirile armate rămân frecvente. 

Comunitatea internaţională consideră în continuare această regiune ca parte a Azerbaidjanului. 

La Baku - ultima etapă a unui turneu de trei zile în Caucazul de Sud - Angela Merkel urma de asemenea să discute despre cooperarea în domeniul energiei cu această ţară bogată în hidrocarburi, ale cărei resurse sunt considerate o posibilă alternativă la gazele şi petrolul ruse livrate în Europa. 

Potrivit serviciului de presă al cancelarului german, Merkel va discuta de asemenea problema drepturilor omului cu preşedintele Aliev, acuzat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului de reprimarea oponenţilor şi de nerespectarea libertăţii presei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel