Naftali Bennett susţine că Vladimir Putin i-ar fi promis ca Volodimir Zelenski nu va fi ucis

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Naftali Bennett, fost prim-ministru al Israelului, a povestit că s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin i-a garantat că președintelui ucrainean Volodimir Zelenski nu va fi ucis.
Naftali Bennett, fost prim-ministru al Israelului, a povestit că s-a întâlnit cu Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin i-a garantat că președintelui ucrainean Volodimir Zelenski nu va fi ucis.

Naftali Bennett, fost prim-ministru al Israelului, a povestit că s-a întâlnit cu Vladimir Putin la începutul lunii martie 2022, când, se presupune că la cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a încercat să organizeze negocieri pentru a pune capăt războiului. Tot atunci, Putin i-a promis lui Bennett că nu-l va ucide pe președintele Ucrainei, iar el [Bennett - n.r.] i-a transmis aceste cuvinte lui Zelenski prin telefon, după ce a părăsit Kremlinul. 

 

 

Fost prim-ministru israelian Naftali Bennett a declarat, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, că preşedintele rus Vladimir Putin l-a asigurat, chiar în primele zile ale războiului declanşat de el împotriva Ucrainei, că nu îl va ucide pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează duminică The Times of Israel.

,,Mi-a făcut două concesii majore'', a spus Bennett referindu-se la întâlnirea sa cu Putin din 5 martie anul trecut, când s-a deplasat la Moscova cu speranţa că ar putea servi ca mediator în primele zile ale invaziei ruse.

,,Ştiam că Zelenski era ameninţat...într-un buncăr.I-am spus lui (Putin):Intenţionaţi să-l ucideţi pe Zelenski?', iar el mi-a răspuns:'Nu-l voi ucide'', evocă Bennett într-un interviu, postat pe propriul său canal de YouTube.

Bennett spune că l-a întrebat pe Putin:'Vreau să fiu sigur că am înţeles.Îmi daţi cuvântul că nu-l veţi ucide pe Zelenski?'. El spune că preşedintele rus a repetat:'Nu îl voi ucide pe Zelenski'.

Fostul premier israelian povesteşte că l-a sunat imediat pe preşedintele ucrainean după întâlnirea sa cu Putin, care a durat trei ore, şi i-a spus: ,,Tocmai am ieşit de la întâlnirea cu Putin, nu te va ucide!' 'Zelenski m-a întrebat:'Eşti sigur?'.I-am răspuns:'100%.Putin nu te va ucide''.

Bennett spune că 'două ore mai târziu, Zelenski s-a întors în biroul său, unde şi-a făcut un selfie în care afirma: 'Nu îmi este frică!''

Potrivit mai multor informaţii neconfirmate, mai multe tentative de asasinare a lui Volodimir Zelenski au fost dejucate de la începutul invaziei ruse, notează The Times of Israel. În aceste comploturi ar fi fost implicate Grupul de mercenari Wagner, aflat sub controlul lui Evgheni Prigojin, un aliat al lui Putin, şi forţe speciale cecene.

Potrivit lui Bennett, Putin a acceptat de asemenea să nu ceară dezarmarea Ucrainei şi, în acelaşi weekend, Zelenski a încetat să mai solicite aderarea Ucrainei la NATO. Cu toate acestea, în septembrie trecut, Zelenski a cerut aderarea la NATO în regim de urgenţă, după anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene (Doneţk şi Lugansk, în est, Herson şi Zaporojie, în sud), remarcă publicaţia israeliană. În acest interviu, fostul premier israelian susţine că 'tot ceea ce a făcut în materie de mediere a fost în perfectă coordonare cu SUA'.

Aceasta a fost prima întâlnire a unui lider străin cu Putin de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către forţele ruse. Bennett a fost însoţit în acea vizită la Moscova de ministrul locuinţelor de la acea vreme Zeev Elkin, pe post de traducător şi consilier. Bennett, cel dintâi premier ortodox al Israelului, a călătorit la Moscova într-o zi de Shabbat, ceea ce evreii practicanţi nu au voie să facă, cu excepţia situaţiilor care le pun viaţa în pericol, notează The Times of Israel.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel