Mutări pe front: De ce transferă rușii din Sud părți ale Diviziei 76 Desant-Asalt pe frontul de Est

Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ocupantul rus mută pe frontul din Ucraina, unde forțele armate de ocupație se află în avans pe mai multe direcții.

 

Situația pe front nu e deloc pozitivă pentru Ucraina, mai ales în Est, unde din păcate armata rusă de ocupație avansează, cu costuri uriașe, pe mai multe direcții.

Nici mai spre sud lucrurile nu sunt pozitive. Din păcate ocupantul a recucerit orașul Robotyne, eliberat de ucraineni în august 2023. Orașul e un punct strategic pentru frontul de Sud.

Însă rușii par să aibă planuri în Est, unde mai mulți experți militari au atras atenția că Federația Rusă ar pregăti o ofensivă majoră în această vară.

În acest context și Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), citat de publicația ucraineană Pravda, arată într-un raport recent că Armata rusă ar putea transfera părți ale Diviziei 76 Desant-Asalt și Diviziei 7 Desant-Asalt  din regiunea Zaporojie, către Est.

ISW nu a confirmat încă informația privind mutările ruse pe front, dar atrage atenția că o asemenea redistribuire trebuie privită atent în următoarele zile.

Raportul think tank-ului arată că cel mai probabil forțele ruse de ocupație se pregătesc pentru intensificarea operațiunilor ofensive în Est unde exercită o presiune tot mai mare asupra forțelor ucrainene de apărare.

2. Imagini de... (rusia-desant-aerian_15128300.jpg)

Imagini de la o misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Ocupantul pare să se axeze pe estul Ucrainei unde operațiunile ofensive sunt accelerate în regiunea Donețk. Rusia încearcă să profite de vulnerabilitatea Ucrainei în contextul în care ajutorul militar din SUA a fost deblocat în aceste zile, dar va mai dura până acest lucru se va face simțit pe front.

De menționat că Divizia 76 Desant-Asalt a luptat în jurul Kievului în primele săptămâni ale războiului și sunt indicii că ar fi participat la masacrul civililor ucraineni din Bucea, în primăvara anului 2022. După ce s-a retras din zona central-nordică a Ucrainei, divizia echipată cu tancuri T-90, T-72 și cu vehicule de luptă BMP-2 și BMD s-a deplasat pe frontul din est.

Șase luni mai târziu, în august 2022, Divizia 76 a mutat temporar mai multe batalioane în regiunea Herson din sudul Ucrainei, în efortul eșuat de a opri contraofensiva din toamna anului 2022 în urma căreia Ucraina a eliberat malul drept al fluviului Nipru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel