Mutare neașteptată: Fostul premier britanic David Cameron, numit în fruntea Ministerului de Externe

David Cameron, în timpul vizitei din Afganistan, în 2010 / flickr, ResoluteSupportMedia
David Cameron, în timpul vizitei din Afganistan, în 2010 / flickr, ResoluteSupportMedia

James Cleverly a fost demis din funcția de ministru de externe al Marii Britanii. În locul său a fost numit fostul premier David Cameron, potrivit Reuters. James Cleverley era șeful Ministerului Britanic de Externe din septembrie 2022.

Luni, 13 noiembrie, au avut loc mai multe remanieri de personal în guvernul britanic.

Prim-ministrul Rishi Sunak l-a demis pe ministrul de Interne Suella Braverman, numindu-l în locul ei pe ministrul de Externe Cleverly. Iar poziția sa a fost luată de David Cameron. 

Cabinetul premierului Sunak a declarat luni că regele Charles a aprobat acordarea lui Cameron a unui loc în camera superioară a Marii Britanii, Camera Lorzilor, permițându-i astfel să revină la guvern ca ministru, deși nu este membru ales al parlamentului.

Revenirea sa neașteptată în prima linie a politicii britanice vine după ce fostul premier și-a petrecut ultimii șapte ani scriindu-și memoriile și implicându-se în afaceri.

David Cameron a ocupat funcția de prim-ministru al Marii Britanii între 2010 și 2016. El a demisionat după ce britanicii au votat la referendum părăsirea Uniunii Europene.

Cameron a fost de acord să organizeze un referendum privind independența Scoției în 2014, făcând campanie cu succes împotriva secesiunii, deoarece scoțienii au votat cu 55-45% să rămână în Regatul Unit.

În scopul de a repeta acest succes, Cameron a convocat un referendum privind apartenența la Uniunea Europeană în iunie 2016 pentru a pune capăt discuțiilor de decenii în cadrul partidului său conservator pe această temă. Cu toate acestea, Marea Britanie a votat pentru Brexit și a anunțat că va demisiona din funcția de prim-ministru a doua zi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel