"Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi", afirmă fostul premier malaezian Mahathir Mohamad

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul prim-ministrul malaezian Mahathir Mohamad a afirmat joi, la puţin după atentatul de la Nisa, că musulmanii au dreptul 'să omoare milioane de francezi pentru masacrele din trecut', transmit AFP şi Reuters.

La scurt timp după atentatul de la Nisa, fostul prim-ministrul al Malaeziei, ţară cu majoritate musulmană, a postat pe blogul său şi pe contul de Twitter afirmaţii incendiare. Referindu-se la decapitarea la 16 octombrie a profesorului francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed, Mahathir a afirmat că nu aprobă atentatul, dar că libertatea de exprimare nu include 'insultele la adresa altuia'.

Mahathir, acum în vârstă de 95 de ani, un lider respectat în lumea musulmană, a fost şef al guvernului până la căderea acestuia, în februarie. 'Oricare ar fi religia în cauză, oamenii care sunt furioşi ucid', a afirmat fostul premier malaezian, în trecut autorul unor declaraţii controversate despre evrei şi homosexuali.

'În decursul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie furioşi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut. Dar, în general, musulmanii nu au aplicat legea ''ochi pentru ochi''. Musulmanii nu o fac. Francezii nu ar trebui', a adăugat Mahathir, care a ocupat în două rânduri funcţia de prim-ministru pentru o durată cumulată de 24 de ani.

El l-a descris pe preşedintele francez Emmanuel Macron ca fiind 'foarte primitiv'. 'Francezii ar trebui să-i înveţe pe cetăţenii lor respectul faţă de sentimentele altuia. De vreme ce sunt acuzaţi toţi musulmanii şi religia musulmană pentru ceea ce a făcut o persoană furioasă, musulmanii au dreptul să-i pedepsească pe francezi. Boicotul nu poate compensa faptele rele comise de francezi în toţi aceşti ani', a mai spus el, transmite Agerpres.

Twitter a transmis că mesajul îi încalcă regulile privind glorificarea violenţei, dar că a decis că ar putea fi in interesul public ca postarea să rămână. Mahathir nu a făcut nicio referire la atacul de la Nisa, comis, potrivit unei surse apropiate anchetei, de o persoană care a strigat ''Allah Akbar'.

Citește și: Atac asupra unui ofițer de securitate la consulatul francez din Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel