Muniție, tancuri și drone. Danemarca pregătește un ajutor de un miliard de euro pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2 / ministerul spaniol al apărării
Tanc Leopard 2 / ministerul spaniol al apărării

Guvernul danez va prezenta joi un nou pachet de ajutor Ucrainei, a anunțat premierul danez Mette Frederiksen la o conferință de presă cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Oslo.

Potrivit UPravda, asistența militară a Danemarcei va implica furnizarea de tancuri, drone și muniție în valoare de un miliard de euro, adică aproximativ 7,5 miliarde de coroane daneze. Președintele ucrainean s-a întâlnit cu prim-miniștrii a cinci țări nordice în capitala Norvegiei, următoarea sa escală după vizita din SUA.

„Ne aflăm într-o etapă critică a războiului și trebuie să ne asigurăm că Ucraina are tot ce îi trebuie pentru a continua lupta”, a spus Frederiksen, potrivit Pravda, care citează publcația daneză DR.dk.

Zelenski a mulțumit Danemarcei pentru participarea sa la reconstrucția regiunii ucrainene Mîkolaiv și pentru noul pachet de ajutor.

Mulțumirile sale au fost adresate și Norvegiei, care a anunțat că va oferi Kievului un ajutor suplimentar în valoare de 3 miliarde NOK (aprox. 260 mil. euro). O parte din fonduri vor merge către sisteme suplimentare de apărare aeriană pentru a proteja infrastructura cheie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la Oslo / facebook, Zelenski

La Oslo, unde a sosit din Statele Unite, Zelenski a subliniat că Ucraina nu poate câștiga Rusia fără ajutor.

Șefii guvernelor țărilor nordice s-au întâlnit miercuri cu Zelenski în capitala Norvegiei, care a promis Ucrainei că o va sprijini atâta timp cât va fi nevoie.

 

Nordul a oferit deja miliarde

 

„Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda și Islanda au oferit Kievului un ajutor în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro de la începutul invaziei ruse a Ucrainei în februarie 2022 și sunt gata să continue să ofere ajutor militar, economic și umanitar extins. ”, a spus ea cele cinci țări nordice într-o declarație comună.

Ucraina va primi asistență financiară suplimentară din partea Fondului Monetar Internațional

Dar Ucrainei îi va lipsi probabil ajutorul din partea Statelor Unite, care este crucial pentru ea. În timpul vizitei sale la Washington, Zelenski nu a reușit să-i convingă pe parlamentarii republicani să deblocheze ajutorul solicitat de președintele american Joe Biden pentru Ucraina. Dar republicanii cer o înăsprire semnificativă a actualei politici americane de imigrare pentru deblocare, ceea ce este încă inacceptabil pentru democrați.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel