Mozart Group – Un fost comandant al Forțelor Speciale ale SUA a înființat un centru de pregătire militară în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un fost comandant al Forțelor Speciale ale SUA a înființat un centru de pregătire militară în Ucraina. Sursa Foto: Forces.net.
Un fost comandant al Forțelor Speciale ale SUA a înființat un centru de pregătire militară în Ucraina. Sursa Foto: Forces.net.

Un fost comandant al Forțelor Speciale ale SUA a înființat un centru de pregătire militară în Ucraina, menit să-i înveţe din experienţa sa pe militarii ucraineni, dar şi pe voluntarii care fac parte din ”legiunea străină ucraineană’’, cum să lupte cu forțele ruse.

Fostul comandant american, colonelul Andrew Milburn, a fost primul puşcaş marin american care a condus un grup operativ pentru operați speciale în timpul războiului împotriva așa-zisului Stat Islamic, iar acum se pregătește să antreneze forțele speciale ale Ucrainei.

Potrivit publicaţiei Forces.net, fostul colonel Milburn și-a numit organizația Grupul Mozart – un răspuns la infama companie militară privă (PMC) de mercenari ruşi Wagner Group.

Milburn a spus pentru Forces.net că a angajat deja câțiva veterani ai armatei britanice pentru a fi parte a organizație Grupul Mozart, deoarece amploarea și tipul de război care are loc în Ucraina este diferit de orice a văzut chiar și până acum.

Se estimează că aproximativ 5.000 de voluntari străini s-au îndreptat spre zona de conflict pentru a se alătura Legiunii Internaționale din Ucraina.

Amintim că, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat la sfârşitul lunii februarie crearea unei „legiuni internaţionale” de luptători străini pentru a-l ajuta să respingă invazia rusă. Pentru a putea participa voluntar la conflictul din Ucraina, toţi cei cu experienţă în luptă au fost invitaţi să contacteze ambasadele ucrainene din ţările lor.

Fostul comandant american spune că mulți dintre cei care au mințit cu privire la experiența lor militară plătesc acum un preț și a subliniat necesitatea unei evaluări mai amănunţite.

Milburn spune că a fost atras de Ucraina din dorința de a face ceva pentru acesta ţară. Fostul militar american este de parare că, chiar dacă ruşii s-au retras de lângă Kiev, în acest moment asistăm la o pauză teporara a conflictului, deoarece armata rusă îşi  consolidează forțele în estul Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel