Motivul pentru care ruşii nu îşi mai pot recupera tancurile distruse de ucraineni (Foto/Video). Un sistem de rachete antitanc TOW a făcut cenuşă un tanc rusesc

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele Armate ale Ucrainei au primit și folosesc deja pe câmpul de luptă sisteme americane de rachete antitanc TOW. Cu câteva zile în urmă, militarii ucraineni au publicat un scurt material video cu momentul în care lovesc un tac rusesc cu sistemul de rachete ghidate antitanc TOW. Astfel, militarii ruşi au înţeles că sistemul de rachete antitanc TOW este mult mai rău decât Javelin, deoarece tancul în care se aflau a fost făcut cenuşă.

Una dintre cele mai letale rachete americane livrate Ucrainei este M41A7 TOW. Livrările acestui sistem de rachete ghidate antitanc vor continua, deoarece președintele american Joe Biden a anunțat în octombrie un nou ajutor militar de 775 de milioane de dolari pentru Ucraina. Aproximativ 1.500 de noi rachete ghidate TOW sunt incluse în acest pachet și vor sosi în curând în Ucraina pentru a ajuta forțele armate ucrainene să lupta contra forţelor ruse de ocupaţie.

TOW este o rachetă americană antitanc ghidată, fabricată de compania Raytheon. Abrevierea înseamnă armă. Întregul sistem cântărește maximum 23 kg, focosul fiecărei rachete are o greutate cuprinsă între 4 kg și 7 kg, raza de acțiune este de peste 4.000 de metri şi zboară cu o viteză de 278 m/s.

Un material video devenit viral pe rețelele de socializare arată cât de devastatoare este explozia unei rachete TOW când loveşte un vehicul militar blindat. Acest material video este prima dovadă că militarii ucraineni folosesc deja sistemul de rachete ghidate antitanc M41A7 TOW pentru a lupta contra invadatorilor ruşi.

Materialul video a fost înregistrat de operatorului sistemului antitanc, arătând cum un tanc rusesc este țintit, lovit și transformat în cenușă.

După cum bine remarca analiştii militari ai publicaţiei BulgarianMilitary, după ce un vehicul blindat, în cazul de fată un tanc, este lovit de o rachetă antitanc TOW, acesta devine inutilizabil şi ireparabil

Sursa citată face aceasta precizare, deoarece armata rusă încearcă să recupereze o parte din vehiculele de luptă avariate pe câmpul de luptă pentru a le trimite în Rusia unde industria de apărare să le repare. În cazul de faţă, sistemul de rachete ghidate antitanc M41A7 TOW le-a transmis ruşilor mesajul că tac respectiv nu se repară, se ci se îngroapă.

 

Câteva caracteristici ale sistemului BGM-71 TOW

 

BGM-71 TOW (Tube-launched Optically-tracked Wire-guided) este o rachetă americană antitanc grea ghidată, utilizată de armata americană începând 1970. Spre deosebire de Javelin, ghidarea rachetei este semiautomată - realizată de către operator prin intermediul unei legături radio (în versiunile mai vechi - printr-un fir radio care se derulează în spatele proiectilului).

TOW este una dintre cele mai utilizate rachete ghidate antitanc din lume - este utilizată de armata americană, dar şi de multe alte țări din întreaga lume.

TOW poate fi utilizat atât ca lansator portabil sau instalat pe platforme terestre mobile (diverse vehicule blindate), cât și pe platforme aeriene (elicoptere).

Raza de acţiune depinde de versiunea. Versiunea clasică TOW-2A este capabilă să lovească ţinte aflate la 3,75 km. Versiunea TOW-2B are o rază de acțiune de 4,5 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel