Moscova, decizie privind intrarea unor politicieni americani pe teritoriul Rusiei

Cristina Alexandrescu / 24 aug 2018 / 13:03
Ministrul-adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov
Ministrul-adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov

Moscova ar putea interzice şi altor politicieni americani intrarea pe teritoriul rus ca parte a măsurilor de retorsiune la noile sancţiuni ale SUA împotriva Rusiei, a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov într-un interviu acordat unei reviste ruseşti şi publicat vineri, relatează Reuters.

Noile sancţiuni americane, care ar împiedica accesul Rusiei la mărfuri sensibile din punct de vedere al securităţii naţionale, vor intra în vigoare pe 27 august.

,,Am putea răspunde simetric, asimetric, (sau) am putea extinde lista noastră cu politicieni 'sancţionaţi'', a declarat Riabkov pentru revista International Life.

,,Nu trebuie să fie un răspuns 100% simetric. Nu putem concura cu Statele Unite în sfera economică pentru că suntem în categorii diferite'', a mai spus el.

Declaraţiile au fost publicate la o zi după ce consilierul pe probleme de securitate naţională al Statelor Unite, John Bolton, s-a întâlnit cu omologul său rus la Geneva, aceasta fiind reuniunea bilaterală la cel mai înalt nivel după întâlnirea, luna trecută, de la Helsinki dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin.

Riabkov a afirmat de asemenea că Moscova nu a observat deocamdată niciun semn că Statele Unite sunt gata să-şi normalizeze relaţiile cu Rusia şi a remarcat încercări ale Washingtonului de a revizui proiectele de acorduri încheiate de Putin şi Trump la summitul de luna trecută.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy