Teroarea nucleară a Rusiei. Medvedev amenință că Rusia va lovi nuclear SUA pentru a apăra pământul ucrainean anexat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Lansarea rachetei Sarmat - test realizat în primavara lui 2022
Foto: Lansarea rachetei Sarmat - test realizat în primavara lui 2022

„Occidentalii și toți cetățenii țărilor NATO în general trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale”, a spus Medvedev.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat joi că orice armă din arsenalul Moscovei, inclusiv armele nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile anexate Rusiei de Ucraina, arată The Guardian.

Medvedev, care este în prezent vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că în mai multe regiuni din Ucraina vor avea loc referendumuri planificate de autoritățile separatiste, instalate de către ruși și „nu mai există cale de întoarcere”.

 

Rusia amenință din nou SUA cu lovituri nucleare

 

„Prin urmare, diverși idioți aflați în retragere, cu trese de generali, nu trebuie să ne sperie vorbind despre o lovitură a NATO asupra Crimeei”, a scris Medvedev pe Telegram. „Garantăm că rachetele hipersonice ruse pot atinge ținte în Europa și Statele Unite foarte rapid.”

„Elita occidentală și toți cetățenii țărilor NATO în general trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale”, a adăugat el.

În timpul discursului său de miercuri de mobilizare a rezerviștilor ruși, președintele rus Vladimir Putin a făcut și el amenințări nucleare voalate împotriva aliaților din vest ai Ucrainei. 

„Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vântul se poate întoarce în direcția lor”.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut că țările occidentale au încercat să „șantajeze” Rusia cu arme nucleare.

„Vorbim nu numai despre  bombardarea centralei nucleare Zaporijjia, care este încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și admisibilitatea de folosire a armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare”, a spus Putin. 

 

Putin spune că nu blufează și va apăsa butonul nuclear

 

„Celor care își permit să facă astfel de afirmații despre Rusia, aș dori să vă reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO. Și dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma!", a ținut să precizeze Putin

„Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vântul se poate întoarce în direcția lor”, a avertizat președintele rus, adăugând că Rusia va folosi „toate mijloacele disponibile”.

Putin a susținut că Occidentul încearcă să „slăbească și să distrugă Rusia”, adăugând că „Când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Acesta nu este o cacealma. ."

Este posibil războiul nuclear?

Un înalt oficial al administrației Biden a respins limbajul nuclear al lui Putin  de miercuri, declarând că „l-am auzit înainte vorbind despre butonului nuclear și l-am auzit din nou în discursul său de astăzi. Și, de fapt, limbajul și formula pe care le-a folosit astăzi sunt destul de asemănătoare cu retorica sa mai veche.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel