Moscova acuză: Guvernul britanic conduce o campanie agresivă anti-rusă

S.I. Catalin / 12 oct 2018 / 21:11
ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Alexander Yakovenko
ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Alexander Yakovenko

Moscova acuză guvernul britanic că desfășoară o campanie agresivă anti-rusă, care este susținută de mass-media britanică. Acuzaţiile au fost făcute vineri de ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Alexander Yakovenko.

,,În prezent, relațiile dintre Rusia și Marea Britanie sunt la un nivel foarte scăzut’’ a spus Alexander Yakovenko, motivând că situaţia în care s-a ajuns ţine de o ,, campanie agresivă împotriva rușilor lansată de actualul guvern conservator și susținută de mass-media britanică ", a declarat acesta într-o conferință de presă, potrivit TASS.

,,În ultimele luni guvernul conservator a acționat într-un mod complet neconstructiv prin încălcarea mai multor acorduri bilaterale și internaționale", a mai spus ambasadorul.

Diplomatului rus acuză autoritățile britanice că refuză să coopereze cu Moscova cu privire rezolvarea anchetei incidentul de la Salisbury în care colonelul GRU Serghei Skripa a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, cât și la asasinarea omului de afaceri rus Nikolai Glushkov.

,,Dialogul politic la nivel înalt bilateral este în prezent înghețat", a subliniat el, adăugând că acest lucru a fost făcut de guvernul britanic.

Întrebat de asemenea dacă cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra că au încercat să-l ucidă pe Skripal erau agenţi GRU, ambasadorul rus a refuzat să răspundă direct la întrebare, potrivit Reuters.

El a negat şi acuzaţiile formulate de Marea Britanie, SUA şi Olanda, conform cărora GRU ar întreprinde atacuri cibernetice în mai multe ţări ale lumii, pentru a lovi democraţiile din Occident.

"Fără îndoială, infirm acest lucru, pentru că aceasta este parte a unei campanii generale lansate de Marea Britanie şi susţinută de SUA (...) în vederea discreditării ţării mele", a spus diplomatul rus.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy