Moscova acuză: Guvernul britanic conduce o campanie agresivă anti-rusă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Alexander Yakovenko
ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Alexander Yakovenko

Moscova acuză guvernul britanic că desfășoară o campanie agresivă anti-rusă, care este susținută de mass-media britanică. Acuzaţiile au fost făcute vineri de ambasadorul Rusiei în Regatul Unit, Alexander Yakovenko.

,,În prezent, relațiile dintre Rusia și Marea Britanie sunt la un nivel foarte scăzut’’ a spus Alexander Yakovenko, motivând că situaţia în care s-a ajuns ţine de o ,, campanie agresivă împotriva rușilor lansată de actualul guvern conservator și susținută de mass-media britanică ", a declarat acesta într-o conferință de presă, potrivit TASS.

,,În ultimele luni guvernul conservator a acționat într-un mod complet neconstructiv prin încălcarea mai multor acorduri bilaterale și internaționale", a mai spus ambasadorul.

Diplomatului rus acuză autoritățile britanice că refuză să coopereze cu Moscova cu privire rezolvarea anchetei incidentul de la Salisbury în care colonelul GRU Serghei Skripa a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, cât și la asasinarea omului de afaceri rus Nikolai Glushkov.

,,Dialogul politic la nivel înalt bilateral este în prezent înghețat", a subliniat el, adăugând că acest lucru a fost făcut de guvernul britanic.

Întrebat de asemenea dacă cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra că au încercat să-l ucidă pe Skripal erau agenţi GRU, ambasadorul rus a refuzat să răspundă direct la întrebare, potrivit Reuters.

El a negat şi acuzaţiile formulate de Marea Britanie, SUA şi Olanda, conform cărora GRU ar întreprinde atacuri cibernetice în mai multe ţări ale lumii, pentru a lovi democraţiile din Occident.

"Fără îndoială, infirm acest lucru, pentru că aceasta este parte a unei campanii generale lansate de Marea Britanie şi susţinută de SUA (...) în vederea discreditării ţării mele", a spus diplomatul rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel