Moscova a devenit ținta predilectă pentru atacurile cu drone (Foto/Video). Trei atacuri au avut loc doar în ultima săptămână

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Autoritățile ruse au declarat că trei drone ucrainene au atacat duminică Moscova la primele ore, rănind o persoană și determinând închiderea temporară a traficului unuia dintre cele patru aeroporturi din jurul capitalei ruse.
Autoritățile ruse au declarat că trei drone ucrainene au atacat duminică Moscova la primele ore, rănind o persoană și determinând închiderea temporară a traficului unuia dintre cele patru aeroporturi din jurul capitalei ruse.

Autoritățile ruse au declarat că trei drone ucrainene au atacat duminică Moscova la primele ore, rănind o persoană și determinând închiderea temporară a traficului unuia dintre cele patru aeroporturi din jurul capitalei ruse. Atacul reprezintă a patra astfel de lovitură asupra regiunii capitalei în această lună și a treia doar din săptămâna aceasta, alimentând îngrijorările cu privire la vulnerabilitatea Moscovei la atacurile aeriene pe măsură ce agresiunea Rusiei din Ucraina a intrat în cea de-a 18-a lună.

Ministerul rus al Apărării s-a referit la incident ca fiind o „tentativă de atac terorist al regimului de la Kiev” și a precizat că trei drone au vizat orașul. Una a fost doborâtă la periferia Moscova de sistemele de apărare antiaeriană, iar celelalte două “au fost neutralizate”, prăbușindu-se însă într-o zonă cu clădiri de birouri din capitala rusă.

Fotografiile de la locul accidentului arată fațada unui zgârie-nori deteriorată la cel puțin un etaj. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că atacul a „distrus nesemnificativ” exteriorul a două clădiri din districtul Moscovei. Un agent de securitate a fost rănit, a informat agenția de presă rusă Tass, citând oficialii de urgență.

Niciun zbor nu a intrat sau ieșit din aeroportul Vnukovo de la periferia sudică a Moscovei timp de aproximativ o oră, potrivit Tass, iar spațiul aerian de deasupra Moscovei și regiunilor limitrofe a fost temporar închis pentru orice aeronavă. Ulterior, aceste restricții au fost ridicate de atunci.

Autoritățile de la Moscova au închis, de asemenea, o stradă pentru trafic în apropierea locului accidentului. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea oficialilor ucraineni, care de regulă nu revendică atacurile pe teritoriul rusesc.

Reamintim că, Ministerul rus al Apărării a informat vineri 28 iulie că a doborât o dronă ucraineană în afara Moscovei. Alte două drone au lovit capitala Rusiei luni, una dintre acestea căzând în centrul orașului, lângă sediul Ministerului Apărării, de-a lungul râului Moscova, la aproximativ 3 kilometri de Kremlin. Cealaltă dronă a lovit o clădire de birouri din sudul Moscovei, distrugând mai multe etaje superioare.

Într-un alt atac, din 4 iulie, armata rusă a declarat că patru drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană la periferia Moscovei, iar o a cincea a fost blocată cu mijloace de război electronic și forțată să cadă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel