Momentul în care poliția de frontieră ucraineană utilizează o dronă kamimaze Warmate pentru a ataca forțele ruse de ocupație - Video

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulți militari ai Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina ar fi folosit o dronă kamikaze Warmate, de fabricație poloneză, pentru a ataca mai multe poziții ale forțelor ruse de ocupație. 

 

 

 

Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina a publicat un scurt material video care arată momentul utilizării dronelor kamikaze Warmate pentru lovirea mai multor clădiri din sudul Ucrainei, folosite de forțele ruse de ocupație.


"Împreună cu alte unități ale forțelor de teritoriale de apărare, polițiștii de frontieră îi distrug pe invadatori și le provoacă pierderi semnificative, folosind unități de recunoaștere aeriană", a precizat serviciul poliției de frontieră într-un comunicat.

Videoclipul sugerează că atacul a avut loc undeva în sudul Ucrainei. Nouă ocupanți, speriați de o explozie din apropiere, au ieșit în fugă dintr-o casă și s-au îndreptat spre o altă clădire. Grănicerii ucraineni, care monitorizau scenă cu o dronă de recunoaștere, au lansat o dronă kamikaze Warmate asupra lor. Imaginile nu au arătat lovitură în sine, dar în imagini se pot observă urmările acesteia.

Warmate este un sistem fără pilot de mici dimensiuni, cu formă de avion, cu o aripă montată central și o coadă în formă de V, care cântărește aproximativ 12 kilograme. Acesta are o viteză maximă de puțîn peste 90 de mile pe oră și poate rămâne în aer timp de aproximativ 70 de minute.

WB Electronics Warmate este o dronă kamikaze dezvoltată de compania poloneză WB Electronics. Warmate, iar în prezent se află în dotarea armatei poloneze. Drona poate fi echipat cu diferite tipuri de focos, inclusiv focoase cu dispersie, HEAT și termobarice. Există și Warmate-R care este o versiune de recunoaștere care dispune de 3 camere.

Drona, care este proiectată pentru a fi operată de doar două persoane, poate îndeplini funcții de supraveghere și recunoaștere, oferind trupelor o mai bună cunoaștere a situației de pe câmpul de luptă. De asemenea, oferă posibilitatea de a atacă imediat orice forțe inamice, inclusiv vehicule blindate ușoare, pe care le descoperă în timp ce culege informații din teren.

Din punct de vedere al caracteristicilor, Warmate ocupă o poziție între dronele kamikaze americane AeroVironment Switchblades 300 și Switchblades 600.

Warmate constituie o bună alternativă pentru rachetele ghidate antitanc prin capacitatea să de a opera pe o rază semnificativ mai mare.

WB Electronics are o versiune mai puternică a acestui UAV şi anume Warmate 2, care este lansată dintr-o catapultă montată pe o mașină, echipată cu o cameră cu termoviziune, are un sistem automat de ţintire, navigare automată de-a lungul punctelor de referință și, cel mai important timpul de zbor este mult mai mare și poate transportă un focos cu o greutate de până la 5 - cu care poate distruge cu uşurinţă un tanc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel