Momentul în care explodează un ”aligator” Ka-52, aflat la sol în Ucraina (Video). Elicopterul ar fi fost distrus chiar de echipajul rus imediat după aterizare

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Elicopterele de atac Ka-52 sunt printre cele mai moderne sisteme de armament pe care rușii le-au aruncat în luptă imediat după invadarea neprovocată a Ucrainei, pe data de 24 februarie 2022.

Ka-52 ar fi trebuit să contribuie la susținerea trupelor ruse de la sol, însă în lipsa unei dominații aeriene, dar și a escortei, elicoptere Ka-52 au căzut victimă sistemelor portabile MANPADS occidentale, folosite de forțele de apărare ucrainene.

Spre exemplu, în toamna acestui an, Ministerul Apărării din Marea Britanie a arătat recent că potrivit ultimelor estimări Federația Rusă a pierdut în Ucraina deja 25% din flota sa de elicoptere moderne de atac Ka-52.

„Au fost cel puțin 23 de pierderi verificate de elicoptere rusești de atac Ka-52 Alligator de la începutul invaziei din Ucraina. Acestea reprezintă peste 25% din flota de 90 de aparate Ka-52 aflate în serviciul Forțelor Aerocosmice ruse și aproape jumătate din pierderile totale de elicoptere ale Rusiei în Ucraina”, au evaluat serviciile de informații militare britanice, în toamna acestui an.

2. Elicopter ... (ka-52-alligator_20498800.jpg)

Elicopter rusesc Ka-52 Aligator

 

Momentul exploziei unui elicopter rus de atac Ka-52 în Ucraina. Aparatul se afla la sol și ar fi fost aruncat în aer chiar de echipajul rus

 

Listei de elicoptere de atac moderne Ka-52 Aligator pierdute de ruși în această toamnă i se adugă cel puțin încă un alt aparat.

Pe internet au devenit virale imagini cu momentul în care un elicopter Ka-52, aflat la sol, e aruncat în aer.

Imaginile sunt filmate din zona așa-zisei operațiuni militare speciale, adică din teritoriile ucrainene aflate sub ocupație rusă.

 

Deși la prima vedere explozia ar putea să ducă cu gândul la o operațiune militară a forțelor pentru operații speciale ucrainene, portalul Military Cognizance precizează că elicopterul a fost aruncat în aer chiar de echipajul rus.

Informația e preluată și de anumite publicații internaționale.

Dacă informația se confirmă, cel mai probabil echipajul rus a întâmpinat o situație tehnică, a aterizat de urgență și a decis aruncarea în aer a aparatului pentru a evita ca acesta să ajungă în mâinile ucrainenilor.

CITEȘTE ȘI: Aviația militară rusă, responsabilă de decimarea flotei Ka-52 în Ucraina. Modul ciudat în care elicopterele lansează proiectilele neghidate arată teama piloților

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel