Moment rarisim (Video): Un soldat ucrainean a interceptat o rachetă de croazieră rusească folosind un sistem portabil Igla

Momentul în care o rachetă din sistemul portabil antiaerian Igla e lansată pentru a intercepta o rachetă de croazieră rusească ce zbura la joasă altitudine. Foto: Captură video
Momentul în care o rachetă din sistemul portabil antiaerian Igla e lansată pentru a intercepta o rachetă de croazieră rusească ce zbura la joasă altitudine. Foto: Captură video

Moment rarisim surprins pe un material video azi: Un militar ucrainean a reușit performanța de a intercepta o rachetă de croazieră rusească în timpul celui mai mare atac cu rachete asupra teritoriului ucrainean de la începutul invaziei barbare și neprovocate a Federației Ruse în Ucraina.

Potrivit Centrului Militar Ucrainean (Mil.in.ua) e vorba de un sistem portabil antiaerian (MANPADS) de tip Igla. Sistemul sovietic folosit de militarul ucrainean a reușit să intercepteze o rachetă de croazieră lansată de Federația Rusă.

Imaginile au fost suprinse într-un filmuleț video care mai apoi a fost postat pe rețelele de socializare de către Statul Major al Forțelor de Apărare Ucrainene. 

În materialul video se poate sesiza tensiunea din rândul ucrainenilor, dar și reacția euforică după ce racheta lansată din MANPAD a interceptat racheta rusească.

Potrivit sursei citate, racheta de croazieră rusească interceptată de sistemul Igla zbura la joasă altitudine.

 

 

Atac fără precedent al Rusiei asupra Ucrainei în cursul acestei zile, după lovirea podului Crimeei

 

Rusia a lansat în această dimineață peste 80 de rachete asupra orașelor ucrainene ca urmare a exploziei de pe podul Crimeei.

Atacul rus de o amploare fără precedent în cele 7 luni de invazie a vizat orașe ucrainene de la nord la sud și de la est la vest, inclusiv capitala Kiev.

Rușii au vizat infrastructura critică și civilă a Ucrainei.

Au fost lovite regiunile Hmelniţki, Lviv (Liov, Lvov), Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir. Atacurile au vizat ținte de infrastructură critică și civilă, înregistrând numeroase victime în rândul civililor.

Atacul de azi în urma căruia numeroși civili au fost uciși e un răspuns la explozia care a avut loc pe podul Crimeea și care a avariat structura ce leagă Crimeea de Federația Rusă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel