Moment istoric în România: În premieră, un fost ofițer SRI a fost condamnat pentru negarea Holocaustului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în Serviciul Român de Informații, a publicat în 2016 cartea ”Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de 'bani de holocaust'”. Acesta a făcut obiectul unui denunț penal și trimis în judecată în 2020.

Azi, instanța la condamnat pe Vasile Zărnescu la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru negarea Holocaustului. Decizia poate fi atacată de apărare în termen de 10 zile.

Condamnarea lui Vasile Zărnescu pentru negaționism este o premieră în istoria României. 

Amintim în acest sens că Articolul 6 al OUG 31/2002 prevede: (1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Totodată, în 2016, pentru postul RFI, Zărnescu a declarat că OUG 31/2002 este "neconstituțională" și "criminală".

Ca parte a „soluției finale în problema evreiască”, Germania nazistă a ucis 6 milioane de evrei, de toate vârstele, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Între anii 1941 și 1945, naziștii au ucis evrei sistematic într-un genocid, parte a unui eveniment mai mare care a cuprins persecuția și uciderea altor popoare europene. Au fost uciși inclusiv 1 milion și jumătate de copii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel