Moment istoric în România: În premieră, un fost ofițer SRI a fost condamnat pentru negarea Holocaustului

DefenseRomania Team / 04 feb 2021 / 17:19

Vasile Zărnescu, fost locotenent colonel în Serviciul Român de Informații, a publicat în 2016 cartea ”Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de 'bani de holocaust'”. Acesta a făcut obiectul unui denunț penal și trimis în judecată în 2020.

Azi, instanța la condamnat pe Vasile Zărnescu la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru negarea Holocaustului. Decizia poate fi atacată de apărare în termen de 10 zile.

Condamnarea lui Vasile Zărnescu pentru negaționism este o premieră în istoria României. 

Amintim în acest sens că Articolul 6 al OUG 31/2002 prevede: (1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Totodată, în 2016, pentru postul RFI, Zărnescu a declarat că OUG 31/2002 este "neconstituțională" și "criminală".

Ca parte a „soluției finale în problema evreiască”, Germania nazistă a ucis 6 milioane de evrei, de toate vârstele, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Între anii 1941 și 1945, naziștii au ucis evrei sistematic într-un genocid, parte a unui eveniment mai mare care a cuprins persecuția și uciderea altor popoare europene. Au fost uciși inclusiv 1 milion și jumătate de copii.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy