Mobilizarea rezerviștilor în SUA, decretată de Donald Trump în contextul pandemiei de noul coronavirus

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Donald Trump a semnat un decret cu privire la mobilizarea rezerviștilor în lupta împotriva noului coronavirus.

Decretul privind mobilizarea rezerviștilor a fost publicat de Casa Albă și se referă la mobilizarea rezerviștilor militari și ai celor de la Garda de Coastă a Statelor Unite ale Americii.

Potrivit ABC News, decretul oferă Pentagonului posibilitatea de a mobiliza rezerviști din Garda Națională, dar și militari în rezervă din Individual Ready Reserve (IRR). Aceștia vor fi mobilizați pentru a ajuta la oprirea răspândirii focarului de COVID-19.

Numărul rezerviștilor care urmează să fie mobilizați va fi stabilit ulterior.

Decretul privind diponibilitatea rezerviștilor în lupta împotriva COVID-19 precizează și mobilizarea personalului medical.

 

Numărul deceselor în SUA, din cauza COVID-19, s-a dublat în doar două zile

 

Anterior semnării decretului, președintele american Donald Trump a declarat că mobilizarea a mii de rezerviști va ajuta, datorită experienței acestora, la combaterea pandemiei de nou coronavirus.

Amintim că Donald Trump a declarat stare de urgență națională în Statele Unite ale Americii, din cauza noului coronavirus, pe data de 13 martie 2020.

În SUA numărul morților din cauza COVID-19 s-a dublat în doar două zile. Până la publicarea acestui material, Statele Unite înregistraseră 117.688 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 2.010 de decese.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel