Mobilizarea rezerviștilor în SUA, decretată de Donald Trump în contextul pandemiei de noul coronavirus

Darius Muresan / 29 Martie 2020 / 12:09

Președintele Donald Trump a semnat un decret cu privire la mobilizarea rezerviștilor în lupta împotriva noului coronavirus.

Decretul privind mobilizarea rezerviștilor a fost publicat de Casa Albă și se referă la mobilizarea rezerviștilor militari și ai celor de la Garda de Coastă a Statelor Unite ale Americii.

Potrivit ABC News, decretul oferă Pentagonului posibilitatea de a mobiliza rezerviști din Garda Națională, dar și militari în rezervă din Individual Ready Reserve (IRR). Aceștia vor fi mobilizați pentru a ajuta la oprirea răspândirii focarului de COVID-19.

Numărul rezerviștilor care urmează să fie mobilizați va fi stabilit ulterior.

Decretul privind diponibilitatea rezerviștilor în lupta împotriva COVID-19 precizează și mobilizarea personalului medical.

 

Numărul deceselor în SUA, din cauza COVID-19, s-a dublat în doar două zile

 

Anterior semnării decretului, președintele american Donald Trump a declarat că mobilizarea a mii de rezerviști va ajuta, datorită experienței acestora, la combaterea pandemiei de nou coronavirus.

Amintim că Donald Trump a declarat stare de urgență națională în Statele Unite ale Americii, din cauza noului coronavirus, pe data de 13 martie 2020.

În SUA numărul morților din cauza COVID-19 s-a dublat în doar două zile. Până la publicarea acestui material, Statele Unite înregistraseră 117.688 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 2.010 de decese.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy