Mitingul pro-european de la Chişinău (Foto/Video) | Maia Sandu: Obiectivul nostru este ca Moldova să fie până în 2030 membru cu drepturi depline al UE

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
"Locul Republicii Moldova e în UE. Europa este mai multă decât o lozincă politică, e un mod de viaţă", a declarat preşedinta Maia Sandu în deschiderea mitingului "Moldova Europeană" de la Chişinău.
"Locul Republicii Moldova e în UE. Europa este mai multă decât o lozincă politică, e un mod de viaţă", a declarat preşedinta Maia Sandu în deschiderea mitingului "Moldova Europeană" de la Chişinău.

"Locul Republicii Moldova e în UE. Europa este mai multă decât o lozincă politică, e un mod de viaţă", a declarat duminică preşedinta Maia Sandu în deschiderea mitingului "Moldova Europeană" de la Chişinău, relatează RadioChisinau.md.

Obiectivul Republicii Moldova este ca până în 2030 să devină membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, a declarat, duminică, preşedintele Maia Sandu, potrivit Agerpres.

Şeful statului moldovean a spus, cu prilejul mitingului pro-european desfăşurat la Chişinău, că integrarea în Uniunea Europeană "este unica şansă ca Moldova să se dezvolte" şi "să nu trăiască în şantajul rusesc, în sărăcie şi corupţie".

"Proiectul nostru de ţară şi obiectivul nostru este ca Moldova să fie până în 2030 membru cu drepturi depline al familiei europene. Acesta nu este doar angajamentul meu. Avem susţinerea Uniunii Europene în acest drum şi asta o cere poporul Republicii Moldova. A cerut-o de fiecare dată când a ieşit în stradă să-şi apere drepturile, a cerut-o la alegeri, o cere acum când, iarăşi, ne-am adunat împreună pentru a decide soarta Moldovei. Europa este mai mult decât o lozincă politică, Europa este un mod de viaţă, un vis care trebuie să devină realitate şi este şansa poporului nostru să trăiască în pace, în linişte şi în belşug. Acest vis depinde de fiecare dintre noi", a transmis Maia Sandu.

Ea a subliniat, în faţa a peste 75.000 de persoane, că "moldovenii trebuie să fie europeni nu doar în valori, aşa cum suntem astăzi, ci şi în acte".

,,Timp de 34 de ani au încercat să ne blocheze viitorul, să ne dezbine, să ne ţină în sărăcie, să ne şantajeze, au vrut să fim dependenţi, au vrut să îngheţăm, să cădem. Dar noi am rezistat! Noi suntem rezistenţi. În 34 de ani am rezistat în pofida tuturor piedicilor. Am rămas o ţară cu oameni liberi, o ţară democratică, o ţară care-şi merită locul în Uniunea Europeană. Suntem un popor demn, spunem ce vrem şi suntem fermi în deciziile care ţin de ţara noastră. Acest lucru l-au dorit şi părinţii noştri, şi toţi cei care au apărat Moldova prin sacrificii şi cu fruntea sus", a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

La Adunarea Naţională "Moldova Europeană" de la Chişinău sunt prezenţi şi preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, dar şi europarlamentarul român Siegfried Mureşan. 

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a vint la Chişinău cu un mesaj de susținere: Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, dragi europeni, Moldova este Europa și Europa este Moldova”, a declarat Metsola în limba română.

Oficialul european a continuat mesajul în limba engleză: „Voi ați ales Europa și Europa vă întâmpină cu brațele deschise”. „Maia Sandu este un lider care inspiră”.„Dna Maia Sandu, aș vrea să stau alături de Dvs. când vom deschide negocierile în acest an”, a spus Roberta Metsola.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel