Misterul din spatele rachetelor americane aer-aer AIM-9M. SUA au dezvăluit motivul pentru care transferă aceste rachete către Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În ciuda faptului că rachetele aer-aer AIM-9 au fost livrate catre Ucraina, începând cu luna aprilie, nu au existat informații despre modul în care acestea sunt utilizate de către Forțele Armate Ucrainene.

În timpul unei întâlniri obișnuite în format Ramstein, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunțat un nou pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina. Pachetul include rachete aer-aer AIM-9M, proiectile de artilerie și rachete pentru HIMRAS, muniție de precizie, arme antitanc și echipamente pentru combaterea vehiculelor aeriene fără pilot.

Dar cel mai interesant lucru este că șeful Pentagonului a spus de ce sunt transferate rachetele AIM-9M. În același timp, Canada a anunțat în luna mai primul transfer al acestor rachete AIM-9, fără a preciza versiunea.

La sfârșitul lunii august, mai multe rachete AIM-9M au fost incluse în pachetul de ajutor american pentru Ucraina, iar ulterior a fost inclus în alte pachete anunţate, potrivit DefenseExpress.

 

Statele Unite pregătesc un sistem de apărare aeriană cu totul nou pentru Ucraina

 

Potrivit lui Lloyd Austin, rachetele AIM-9M care ajung la militarii ucraineni sunt proiectate pentru un nou sistem de apărare aeriană "pe care SUA urmează să-l livreze către Ucraina în viitorul apropiat". Cu alte cuvinte, rachetele aer-aer AIM-9M ajung în Ucraina într-o versiune sol-aer pentru un viitor sistem de apărare aeriană.

Astfel, presupunerile anterioare că rachetele AIM-9M au fost integrat sub aripa aeronavelor sovietice, deși această opțiune este încă posibilă, nu au fost confirmate. Și vorbim despre un nou sistem de rachete antiaeriene care va folosi această rachetă aer-aer.

În același timp, integrarea rachetelor AIM-9 pe un sistem de rachete antiaeriene nu ar trebui să fie dificilă. Și nu este vorba despre sistemul NASAMS, care utilizează o nouă versiune a rachetei AIM-9X Block II, ci despre sistemul MIM-72 Chaparral, care ar trebui menționat.

Implementat de Armata SUA în 1969, acest sistem de rachete sol-aer a utlizat o rachetă ușor modificată, bazată pe AIM-9D. MIM-72 Chaparral avea o rază de acțiune de 5 km pentru distrugerea țintelor aeriene, la o altitudine de până la 4 km.

În același timp, o rachetă AIM-9D, în versiunea originală aer-aer, avea o rază de acțiune de până la 18 km. AIM-9M are aceeași rază de acțiune, dar are un sistem de ghidate mai bun. În același timp, este foarte puțin probabil că Statele Unite să refacă MIM-72 Chaparral pentru a fi trimis în Ucraina, dar putem presupune că sistemul care utilizează rachete AIM-9M o să aibă caracteristici similare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel