Misiunile militarilor români pentru combaterea COVID-19

Eduard Pascu |
Data publicării:
Armata română, împreună cu Poliția pe străzile țării în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook MApN
Armata română, împreună cu Poliția pe străzile țării în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, sursă foto: Facebook MApN

În intervalul 14 aprilie ora 16.00 - 15 aprilie ora 16.00, un număr de 2.129 militari şi 421 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 427 misiuni, se arată într-un comunicat al MApN.

Militarii au asigurat de întărirea prezenţei şi fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare). De asemenea au executat misiuni de patrulare pentru sprijinul forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, au efectuat transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 377 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

 

Misiunile Forțelor Aeriene

 

Forţele Aeriene Române participă la efortul naţional de combatere a COVID-19 prin asigurarea mijloacelor aeriene care transportă în ţară materiale şi echipamente de protecţie medicală. Astfel, miercuri, 15 aprilie, o aeronavă C-27J Spartan aduce din Turcia, aproximativ şapte tone de echipamente de protecţie medicală, constând în 100 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3. De asemenea, tot în data de 15 aprilie, ultima tranşă de combinezoane de protecţie provenind din Coreea de Sud, vor ajunge în România cu o aeronavă C-130 Hercules. Zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne. Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

 

Misiuni umanitare

 

Militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti continuă activitatea de distribuire a pachetelor cu produse alimentare de strictă necesitate pentru veteranii de război şi văduvele acestora din judeţele Iaşi, Dolj şi Mehedinţi, iar militarii din Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman" din Huşi, misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava. Totodată, echipe de militari din cadrul Centrului de Perfecţionare Apărare CBRN "Muscel" desfăşoară activităţi de instalare a corturilor pentru executarea triajului epidemiologic, în incintele Spitalului de Pneumofiziologie şi Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel.

De asemenea, militarii Armatei României asigură, în continuare, paza unui număr de 87 de obiective situate în municipiul Bucureşti şi în alte 29 de judeţe. Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel