Misiunea OSCE părăsește Ucraina

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: nrcu.gov.ua
Sursă foto: nrcu.gov.ua

Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE își încheie activitățile în Ucraina ca urmare a creșterii semnificative a nivelului de risc pentru activitățile desfășurate de membrii misiunii.

"Procesul de evacuare temporară a tuturor membrilor internaționali ai misiunii este aproape finalizat. Ultimul grup - șeful misiunii și conducerea superioară - va părăsi acum Ucraina", se arată în comunicatul oficial, precizându-se că cea mai mare parte a membrilor internaționali ai misiunii au plecat deja.

"Relocarea foștilor membri ai misiunii din Kramatorsk și Severodonețk continuă, iar extragerea echipei din Mariupol este amânată din motive de securitate. Un alt convoi de membri ai misiunii locale a început să se deplaseze de la Kiev", se mai arată în comunicat.

În seara zilei de 6 martie a fost finalizată evacuarea echipei de monitorizare din Herson, acțiune care s-a desfășurat prin teritoriul Federației Ruse.

Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina a fost activată pe 21 martie 2014. Observatorii OSCE lucrează fără armament și au ca misiune culegerea directă de informații și informarea despre situația de securitate pe baza datelor reale obținute din teren, informarea despre situația umanitară și acordarea de asistență umanitară, precum și participarea la stabilirea dialogului dintre părți pledând pentru încetarea focului.

Comentariul autorului: De regulă, echipele de monitorizare din cadrul misiunii OSCE sunt compuse din personal specializat în culegerea și interpretarea neutră a informațiilor din teren. Din păcate, odată cu retragerea acestora se pierde și accesul la surse obiective de informare din teren, iar dezinformarea și propaganda deja uzitate de ambele părți implicate în conflict vor deveni și mai agresive. Foarte probabil, acest lucru va îngreuna luarea în continuare a unor decizii de sprijin internațional al forțelor ucrainene.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel