Misiune dificilă. Zelenski simte momentul greu și merge în prima linie, la Bahmut, pentru a-și încuraja militarii

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)

Voință și moral. Aici este cheia în această etapă a invaziei ruse, situația de pe frontul din Ucraina fiind probabil într-un moment de cumpănă. Iar oficialii ucrainenii ucraineni își dau seama de asta. După scandalul izbucnit în urma pedepsirii unui comandant ucrainean cu mare experiență de luptă, pe motiv că militarul a acordat un interviu fără a avea permisiunea superiorilor, decidenții de la Kiev iau măsuri rapide. Astfel, după schimbarea locțiitorului Șefului Armatei ucrainene, președintele Zelenski vizitează pozițiile din fix în zona în care au loc cele mai grele lupte din Ucraina.

Vizibil emoționat, Zelenski a ascultat rapoarte despre situația operațională și cursul ostilităților de pe linia frontului. Președintele a vorbit cu militarii și le-a mulțumit pentru protejarea Ucrainei.

„Am onoarea să fiu astăzi aici, în estul țării noastre, în Donbas, și să-i răsplătesc pe eroii noștri, să vă mulțumesc, să vă strâng mâna. Vă mulțumim pentru protejarea statului, a suveranității și a estului Ucrainei”, a spus Zelenski.

Cei prezenți au onorat memoria apărătorilor căzuți cu un moment de reculegere.

Președintele a discutat cu militarii și le-a înmânat premii de stat. Apărătorii au primit ordine pentru curaj de gradul III și medalii pentru serviciul militar în Ucraina.

Căpitanul de artilerie Ilia Vergun, căruia i s-a acordat titlul de Erou al Ucrainei, a primit Ordinul Steaua de Aur de la șeful statului. Din 24 februarie 2022, participă la rezistența la agresiunea armată a Federației Ruse. Calculele antitanc gestionate direct în timpul eliberării orașului Trostyanets, regiunea Sumîi, au participat la descurajarea inamicului în direcția Izium.

În timpul unei vizitei de lucru în regiunea Donețk, Zelenski a vizitat și un spital în care sunt tratați personalul militar ucrainean rănit, inclusiv apărătorii Bahmutului.

 

SUA sprijină Ucraina în apărarea Bahmutlui

 

Guvernul SUA sprijină și se bazează pe deplin pe deciziile Forțelor Armate ale Ucrainei în privința apărării Bahmutului, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate națională, John Kirby.

El a adăugat că SUA vor ajuta Ucraina, indiferent de prioritățile pe care le stabilește președintele Zelenski în război.

Întrebat dacă autoritățile ucrainene petrec prea mult timp încercând să apere Bahmutul, Kirby a spus că ucrainenii încă „luptă cu curaj” în partea de est, iar luptele din zonă au fost „foarte aprige”.

„Bahmutul încă nu este capturat de ruși, așa că ucrainenii acordă prioritate acestei bătălii - iar rușii au prioritizat clar această bătălie și ne vom concentra să ne asigurăm că președintele Zelenski are resurse ca să lupte”, a explicat poziția lui Kirby.

Potrivit acestuia, este vorba despre „informații, sprijin, arme și capacități” și pe asta se vor concentra SUA în viitor.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel