Mișcare atipică pentru China: Ministrul de externe Qin Gang, revocat din funcție la doar câteva luni după numire

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

China l-a schimbat pe Qin Gang din funcția de ministru de externe, la mai puțin de șapte luni după ce a fost numit în această funcție.

Rolul va fi preluat de şeful de externe al Partidului Comunist, Wang Yi,  fostul ministru de externe din perioada 2013-2022, transmite BBC.

Ministrul de externe al Chinei, Qin Gang, a fost demis din funcție după ce a dispărut din spațiul public în urmă cu 30 de zile

Dispariția prelungită a fostului ministru Qin Gang - și tăcerea ministerului său asupra acesteia - au alimentat speculațiile.

Ultimele angajamente publice cunoscute ale oficialului de 57 de ani au avut loc pe 25 iunie.

Numit în funcție în decembrie anul trecut, Qin Gang era văzut ca un asistent de încredere al președintelui chinez Xi Jinping.

Pe măsură ce speculațiile au crescut, Ministerul chinez al Afacerilor Externe a susținut că domnul Qin avea probleme de sănătate. 

Totuși, scurtul anunț al Comitetului Permanent al Congresului Popular Național, un organism al legislativului chinez care numește oficial înalți oficiali, nu a menționat sănătatea sau alte motive, remarcă NYT.

Publicația americană relatează schimbarea din funcție a lui Qin Gang ar putea fi cauzată de unele evenimente ce țin de viața personală a oficialului chinez, ”posibil o aventură cu o celebritate din televiziunea chineză, în timp ce era ambasador în Statele Unite”. 

Noul ministru de externe Wang Yi, în vârstă de 69 de ani, este un diplomat de rang înalt, care este, de asemenea, directorul Biroului Comisiei pentru Afaceri Externe al Partidului Comunist Chinez, fiind consilier politic principal al președintelui Xi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel