Mircea Geoană: NATO va continua să furnizeze sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

DefenseRomania Team / 14 iul 2020 / 18:52

NATO va continua să furnizeze sprijin atât politic, cât şi practic Georgiei în contextul în care aceasta continuă să pună în practică reforme importante, a afirmat marţi, la Bruxelles, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, într-o întrevedere cu ministrul de externe georgian David Zalkaliani, informează un comunicat al organizaţiei transatlantice.

Mircea Geoană a mulţumit Georgiei pentru angajamentul constant faţă de securitatea euro-atlantică şi pentru contribuţia ei la misiunea NATO din Afganistan.

El a subliniat că, în pofida provocărilor implicate de criza medicală cauzată de COVID-19, NATO şi Georgia continuă să-şi extindă cooperarea şi a salutat eforturile Georgiei în combaterea pandemiei. În urma solicitării făcute în 3 aprilie de autorităţile georgiene pentru sprijin prin Centrul euro-atlantic de cooperare a răspunsului la dezastre, mai multe ţări membre NATO au furnizat asistenţă Georgiei, potrivit Agerpres.

În timpul vizitei la sediul NATO, David Zalkaliani a avut, de asemenea, o intervenţie în reuniunea Comisiei NATO-Georgia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy