Minskul spune că NATO a desfășurat centre de recunoaștere lângă granițele Rusiei și Belarusului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Activitățile Alianței nord-atlantice includ înființarea de centre de transport și modernizarea infrastructurilor militare, a spus șeful Statului Major din Belarus.

”NATO își continuă activitatea în apropierea granițelor Belarusului și Rusiei, desfășurând centre de recunoaștere și îmbunătățind infrastructura militară”, a declarat șeful Statului Major din Belarus, generalul maior Viktor Gulevich la o reuniune a Comitetului militar CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă), transmite TASS.

"Generalul maior Gulevich a exprimat opinia părții bieloruse cu privire la situația din regiunile securității colective a CSTO, insistând în mod substanțial asupra aspectelor din Regiunea Est-Europeană", a spus ministerul.

"În această privință, el a remarcat activitatea continuă a blocului NATO lângă granițele Rusiei și Belarusului: desfășurarea centrelor de recunoaștere și transport și îmbunătățirea facilităților de infrastructură militară, în special pentru primirea contingentelor și a altor procese", se mai arată în declarație.

Participanții la Comitetul Militar CSTO au discutat informații despre domeniile prioritare ale activității organizației în sfera militară propusă de Republica Tadjikistan în timpul președinției sale în 2021, precum și problemele legate de formarea în comun a organelor de conducere și formarea forțelor cât și a capacităților sistemului de securitate colectivă CSTO din acest an, a mai spus ministerul.

Conform datelor Ministerului Apărării din Belarus, participanții la reuniune au convenit să continue organizarea ”măsurilor comune de formare operațională și de luptă pe fondul comun al situației militare, politice și strategice, în special în cadrul desfășurării manevrelor operaționale și strategice comune în cadrul exercițiului Frăție în Luptă -  2021."

În acest sens, contingentele de militari din Belarus vor participa la toate componentele exercițiilor Frăție în Luptă - 2021, a mai spus ministerul.

Din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă fac parte: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tajikistan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel