Minskul acuză Franţa de „piraterie aeriană”. Parisul nu a permis accesul unui avion din Belarus să intre în spaţiul său aerian

DefenseRomania Team / 27 mai 2021 / 09:19

Autorităţile de la Minsk au acuzat miercuri Franţa de ''piraterie aeriană'' pentru că a refuzat intrarea în spaţiul său aerian a unui avion din Belarus care efectua o cursă Minsk-Barcelona, relatează AFP.

''Acesta este un fapt absolut scandalos şi un act imoral. Sincer, este practic piraterie aeriană'', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei din Belarus, Anatoli Glaz, potrivit unui comunicat.

Un avion de pasageri din Belarus care efectua o cursă între Minsk şi Barcelona a făcut cale întoarsă miercuri, indică datele de pe site-ul Flightradar24, după ce pilotul a fost anunţat în Polonia că este posibil să nu poată pătrunde în spaţiul aerian francez, notează Reuters, citat de Agerpres.

Liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair care efectua o cursă Atena-Vilnius şi în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy