Ministrul ungar de externe: SUA îndeamnă Ungaria să sprijine aderarea Ucrainei la NATO

S.I. Catalin / 10 iul 2019 / 08:51
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó

Ministrul ungar al afacerilor externe, Péter Szijjártó, a declarat, pe 8 iulie, într-un interviu acordat postului Radio Liberty că Statele Unite, în timpul negocierilor cu Ungaria, au ridicat în mod repetat problema blocării de către Budapesta a intrarării Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică potrivit Uawire.org.

"Pentru ei [SUA], este o chestiune de geopolitică: SUA o vede ca pe o problemă geopolitică din străinătate, dar noi suntem vecini ai Ucrainei, iar în acest stat trăiesc o sută cincizeci de mii de maghiari. Nu este surprinzător faptul că privim această situație dintr-un unghi diferit și, în general, o vedem diferit", a declarat Szijjártó.

Potrivit acestuia, faptul că reprezentanții președintelui Trump continuă să ridice această problemă nu înseamnă neapărat că pun presiune, "nu putem exclude că au o viziune diferită asupra problemei". P. Szijjártó a adăugat, de asemenea, că, spre deosebire de administrația Obama, care era mult mai rigidă, diplomațiia americană actuală este mult mai loială.

De asemenea, Szijjártó a subliniat că Ungaria este gata "să ridice veto-ul" dacă cerințele sale sunt îndeplinite.

,,Imediat ce amendamentele vor fi aplicate acestor două legi [legile educației și cea a utilizării limbilor minorităților naționale], vom fi fericiți să renunțăm la acest drept de veto", a declarat ministrul de externe.

Anterior, Ungaria a criticat legea din Ucraina privind folosirea obligatorie a limbii ucrainene este contrară angajamentelor asumate de această țară pe plan internațional și restrânge drepturile minorităților etnice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy