Ministrul ungar de externe: SUA îndeamnă Ungaria să sprijine aderarea Ucrainei la NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó

Ministrul ungar al afacerilor externe, Péter Szijjártó, a declarat, pe 8 iulie, într-un interviu acordat postului Radio Liberty că Statele Unite, în timpul negocierilor cu Ungaria, au ridicat în mod repetat problema blocării de către Budapesta a intrarării Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică potrivit Uawire.org.

"Pentru ei [SUA], este o chestiune de geopolitică: SUA o vede ca pe o problemă geopolitică din străinătate, dar noi suntem vecini ai Ucrainei, iar în acest stat trăiesc o sută cincizeci de mii de maghiari. Nu este surprinzător faptul că privim această situație dintr-un unghi diferit și, în general, o vedem diferit", a declarat Szijjártó.

Potrivit acestuia, faptul că reprezentanții președintelui Trump continuă să ridice această problemă nu înseamnă neapărat că pun presiune, "nu putem exclude că au o viziune diferită asupra problemei". P. Szijjártó a adăugat, de asemenea, că, spre deosebire de administrația Obama, care era mult mai rigidă, diplomațiia americană actuală este mult mai loială.

De asemenea, Szijjártó a subliniat că Ungaria este gata "să ridice veto-ul" dacă cerințele sale sunt îndeplinite.

,,Imediat ce amendamentele vor fi aplicate acestor două legi [legile educației și cea a utilizării limbilor minorităților naționale], vom fi fericiți să renunțăm la acest drept de veto", a declarat ministrul de externe.

Anterior, Ungaria a criticat legea din Ucraina privind folosirea obligatorie a limbii ucrainene este contrară angajamentelor asumate de această țară pe plan internațional și restrânge drepturile minorităților etnice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel