Ministrul ungar de externe l-a jignit pe preşedintele Germaniei. Este incapabil

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó

Preşedintele Germaniei este incapabil să accepte decizia poporului ungar că Ungaria nu trebuie să devină o ţară de imigranţi, a declarat marţi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, transmite MTI.

Şeful diplomaţiei ungare a făcut aceste remarci după ce luni, într-o alocuţiune rostită la Munchen, preşedintele german Frank Walter Steinmeier a fost citat spunând că "democraţia iliberală este o contradicţie de termeni". 

"Democraţia fie este liberală, fie nu este democraţie", a continuat Steinmeier, adăugând că "în anumite ţări, şi în interiorul Uniunii Europene, democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării"

Potrivit dpa, Steinmeier a dat ca exemplu discursul rostit în iulie de premierul ungar Viktor Orban la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad.

În reacţie la cele spuse de preşedintele german, Peter Szijjarto a afirmat că "Frank Walter Steinmeier ştie perfect" că guvernul Orban a obţinut un al treilea mandat consecutiv cu o majoritate de două treimi, la alegerile democratice desfăşurate în aprilie.

"Preşedintele german, fiind de stânga şi favorabil migraţiei, nu agreează acest lucru. Nu poate accepta decizia poporului ungar că Ungaria nu trebuie să devină o ţară de imigranţi", a insistat şeful diplomaţiei ungare.

"Ţări care susţin că sunt democraţii liberale" nu-şi pot apăra propriii cetăţeni în faţa migraţiei ilegale, a mai spus el, notând că migraţia reprezintă o problemă din ce în ce mai gravă şi în Germania.

Din contră, guvernul ungar a cerut opinia populaţiei în repetate rânduri şi a acţionat în consecinţă, a menţionat ministrul Szijjarto, pentru a conchide: "Aşa privim noi valorile democratice"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel