Ministrul ungar de externe l-a jignit pe preşedintele Germaniei. Este incapabil

S.I. Catalin / 02 oct 2018 / 14:52
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó
Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó

Preşedintele Germaniei este incapabil să accepte decizia poporului ungar că Ungaria nu trebuie să devină o ţară de imigranţi, a declarat marţi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, transmite MTI.

Şeful diplomaţiei ungare a făcut aceste remarci după ce luni, într-o alocuţiune rostită la Munchen, preşedintele german Frank Walter Steinmeier a fost citat spunând că "democraţia iliberală este o contradicţie de termeni". 

"Democraţia fie este liberală, fie nu este democraţie", a continuat Steinmeier, adăugând că "în anumite ţări, şi în interiorul Uniunii Europene, democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării"

Potrivit dpa, Steinmeier a dat ca exemplu discursul rostit în iulie de premierul ungar Viktor Orban la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad.

În reacţie la cele spuse de preşedintele german, Peter Szijjarto a afirmat că "Frank Walter Steinmeier ştie perfect" că guvernul Orban a obţinut un al treilea mandat consecutiv cu o majoritate de două treimi, la alegerile democratice desfăşurate în aprilie.

"Preşedintele german, fiind de stânga şi favorabil migraţiei, nu agreează acest lucru. Nu poate accepta decizia poporului ungar că Ungaria nu trebuie să devină o ţară de imigranţi", a insistat şeful diplomaţiei ungare.

"Ţări care susţin că sunt democraţii liberale" nu-şi pot apăra propriii cetăţeni în faţa migraţiei ilegale, a mai spus el, notând că migraţia reprezintă o problemă din ce în ce mai gravă şi în Germania.

Din contră, guvernul ungar a cerut opinia populaţiei în repetate rânduri şi a acţionat în consecinţă, a menţionat ministrul Szijjarto, pentru a conchide: "Aşa privim noi valorile democratice"

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy