Ministrul ucrainean al apărării: Vom primi mai multe sisteme de rachete Javelin, dar şi drone turceşti

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă turcească Bayraktar TB2, sursă foto: Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei
Dronă turcească Bayraktar TB2, sursă foto: Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a precizat în urmă cu câteva minute că Ucraina va primi mai multe sisteme de rachete Stinger şi Javelin din alte ţări, precum şi un nou lot de drone Bayraktar TB2 din Turcia.

Mai multe state occidentale s-au angajat in ultima saptamana să furnizeze arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva invaziei militare ruse.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat într-o postare pe contrul sau de Facebook, că azi, 2 martie, la 147 de ore de când Ucraina a fost atacată, ocupanții ruși își mențin din ce în ce mai greu capacitatea de luptă a unităților pe teritoriul ucrainean.

În plus, noi drone Bayraktar au sosit deja în Ucraina și sunt în serviciu de luptă, precum și mai multe sisteme de rachete antiaeriene Stinger și rachete antiaeriene Javelin.

"Natura evenimentelor se schimbă. Ocupanții ruși încearcă să păstreze cumva capacitatea de luptă a unităților lor. Dar este din ce în ce mai rău. Acest lucru este evidențiat de capturarea în mod repetat a unor grupuri de soldați și ofițeri ruși'', a spus Reznikov.

Potrivit acestuia, în Rusia tot mai multe rude ale ocupanților ruși capturați și uciși au început să protesteze.

Potrivit ministrul ucrainean al apărării, inamicul (ocupantul rus) a recurs acum la tactici criminale, bombardând de la distanţa oraşele ucrainene.

"Avioane și rachete din Rusia și Belarus au fost lansate asupra clădirilor rezidențiale și școlilor, bombardarea maternităților - acesta este un comportament laș al celor care nu au cinste. Nu este armată - sunt teroriști, reprezentanți ai statului terorist”,  a precizat Reznikov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel