Ministrul ucrainean al Apărării: Rusia se pregătește pentru o operațiune militară pe termen lung

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a afirmat marţi că războiul pe care Rusia îl poartă acum împotriva Ucraineni intră într-o "fază prelungită", deoarece forţele ruse de ocupaţie sunt interesate să obţină un control total al regiunii Donbas şi să ocupe sudul teritoriului ucrainean.

Din multe motive, Rusia se pregătește pentru o operațiune militară pe termen lung. Războiul intră într-o fază prelungită. Vedem cum în regiunea Herson, în regiunea Zaporojie, ocupanții ruși desfășoară activ lucrări de fortificare pentru a trece la apărare dacă este necesar”, a spus Reznikov în faţa miniştrilor apărării din Uniunea Europeană (UE) şi secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Ucraina trebuie să primească ajutor militar internațional și să cumpere arme cât mai repede și în cantități suficiente pentru a împiedica Rusia să prelungească războiul, a adăugat Reznikov în acest discurs, al cărui text a fost publicat pe contul său de Facebook.

Ministerul ucrainean al Apărării a indicat că forţele ruse desfăşoară "ofensive de-a lungul întregii linii de contact" în regiunea Doneţk şi parţial în regiunea vecină Lugansk.

 


Ucraina este interesată să primească ajutor internațional, să cumpere arme cât mai repede și în cantitățile cât mai mari

 


„Avem nevoie de tancuri, vehicule blindate, arme cu rază lungă de acțiune (MLRS, artilerie grea, avioane, rachete). Ne străduim să salvăm viețile cetăţenilor noştrii”, a spus Reznikov.

Potrivit ministrului apărării, Ucraina vede nevoia creșterii eficienței asistenței internaționale printr-o mai bună coordonare a eforturilor tuturor statelor care ajută Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse.

,,Suntem interesați de coordonarea eforturilor tuturor partenerilor – UE, NATO, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia, Japonia și alte țări”, a spus Reznikov.

În prezent, în Ucraina există 106 grupuri tactice ruse de nivel batalion (BTG). Cel mai mare grup de trupe rusești este concentrat în sudul Ucrainei - aici există 50 de grupuri tactice de nivel batalion, potrivit unui raport al Departamentului de Apărare al Statelor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel