Ministrul ucrainean al apărării: Așteptările opiniei publice față de contraofensiva noastră sunt prea mari

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a vorbit despre așteptările publicului cu privire la contraofensiva ucraineană împotriva forțelor ruse.

Întrebat dacă așteptările publicului pentru contraofensivă sunt oarecum prea mari, el a spus: „Sunt de acord... Sunt cu siguranță prea mari. Toată lumea își dorește o altă victorie”, după cum relatează CNN.

Reznikov a spus că succesele ucrainene în regiunea Harkov și în orașul Herson au făcut ca publicul să creadă acum că victoria forțelor ucrainene este posibilă. "Ei vor următoarea victorie. Este normal", spune Reznikov.

Ucraina a făcut tot posibilul pentru a nu oferi date despre începutul contraofensive. Hanna Maliar , adjunctul lui Reznikov, a declarat nimic nu va fi anunțat oficial.

Reznikov, pe de altă parte, a spus în timpul interviului că prioritatea Ucrainei a fost consolidarea apărării antiaeriene din perioada sovietică. „Țara trebuie să supraviețuiască, iar în acest scop apărarea aeriană este principalul obiectiv. Avem un sistem sovietic care rămâne fără rachete”.

„Acest război nu e un sprint, e un maraton. Nu pot spune la câți kilometri ne aflăm de obiectiv”, a adăugat el.

 

Până acum, 14.000 de soldați ucraineni s-au întors în război după antrenament în Marea Britanie

Foto: Forțele Armatei ucrainene, instruite în Marea Britanie, în cadrul programului Interflex , facebook - HM Armed Forces

Oficialul guvernului britanic responsabil de problemele de apărare, Andrew Murrison, a declarat în Camera Comunelor a Parlamentului britanic, răspunzând la întrebările despre Ucraina, că este „destul de clar” că Marea Britanie este lider în Europa în privința asistenței acordate Ucrainei.

„Așa cum am spus în discursul meu de deschidere, conferința privind redresarea Ucrainei din iunie demonstrează că acesta este un proces în care Regatul Unit a jucat un rol cheie”. Murrison a spus, printre altele, că Marea Britanie ajută la urmărirea penală a crimelor de război legate de conflict.

El a mai raportat că 14.000 de soldați ucraineni s-au întors până acum pentru a-și apăra patria după antrenament în Marea Britanie. „Marea Britanie va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi necesar și va cheltui încă 2,3 miliarde de lire sterline pentru sprijinul militar pentru Ucraina în acest an”, a spus Murrison.

 

Stoltenberg: Ucraina a primit până acum 98% din echipamente, printre care și 230 de tancuri

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că membrii și partenerii alianței militare au livrat până acum 230 de tancuri, peste 1.550 de vehicule blindate și „cantități uriașe de muniție” Ucrainei.

„Peste 98% din vehiculele de luptă promise Ucrainei au fost deja livrate”, a declarat Stoltenberg la o conferință de presă cu prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel, la Bruxelles.

Aceasta înseamnă peste 1.550 de vehicule blindate, 230 de tancuri și alte echipamente, inclusiv cantități uriașe de muniție. În total, am antrenat și echipat peste nouă brigăzi blindate ucrainene noi. Acest lucru va pune Ucraina într-o poziție puternică pentru a continua preluarea teritoriul ocupat", a spus Stoltenberg.

 

Generalul Cavoli: Sunt „foarte încrezător” înaintea ofensivei ucrainene așteptate

 

Comandantul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR), Christopher Cavoli, a confirmat că că statele occidentale au oferit deja Ucrainei 98% din echipamentul de luptă promis.

Sistemele americane de apărare antirachetă Patriot au sosit în Ucraina la începutul acestei luni , iar Cavoli a spus că aceste tipuri de sisteme ajută Kievul „să controleze spațiul aerian asupra țării sale și asupra forțelor sale”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel