Ministrul ucrainean al Apărării acuză Germania că s-a opus furnizării de arme către Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a acuzat Germania că blochează furnizarea de arme către Ucraina prin mecanisme ale Alianţei Nord Atlantice, a informat luni cotidianul britanic Financial Times. 

Potrivit lui Oleksi Reznikov, Berlinul a decis să nu vândă arme, în pofida avertismentelor SUA cu privire la o posibilă invazie a Ucrainei de către trupele ruse, precizeaza 

Reznikov a explicat că, în luna noiembrie, guvernul german a blocat prin veto achiziționarea de către Ucraina a unor arme anti-dronă și sisteme de localizare a lunetiştilor, prin intermediul Agenției NATO pentru Sprijin și Achiziții.

Cu toate acestea, Germania a cedat în ceea ce priveşte primul tip de armă, considerând-o neletală.

"Ei (germanii, n.r.) continuă să construiască gazoductul Nord Stream 2 și, în același timp, blochează armele noastre defensive. Acest lucru este foarte nedrept" - a precizat Reznikov, referindu-se la gazoductul rusesc care leagă Germania de Rusia pe sub Marea Baltică, ocolind rutele de alimentare cu gaz existente prin Ucraina.

Ministrul ucrainean al apărării a mai declarat că, având în vedere blocarea de către Germania a achizițiilor de echipamente letale, Ucraina va căuta să cumpere arme prin acorduri bilaterale cu aliații, inclusiv cu Statele Unite, Marea Britanie, Lituania și Franța.

La sfârșitul lunii aprilie, Ucraina a trimis autorităților germane o listă cu armele pe care și-ar dori să le primească pentru a proteja zona de coastă a Mării Negre.

Lista includea sisteme de apărare antirachetă. Ulterior, ministru german de externe de la acea vreme, Heiko Maas, a exclus furnizarea de arme către Ucraina, menționând că situaţia din Donbas poate fi rezolvată doar prin mijloace politice, iar furnizarea de arme nu va ajuta în acest sens.

Zilele trecute, ambasadorul ucrainean la Berlin, Andri Melnik, a declarat că Germania a refuzat să ofere arme Ucrainei din cauza "fricii patologice" faţă de liderul rus, Vladimir Putin. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel