Ministrul turc al Apărării: Turcia nu vrea o confruntare cu Rusia în Siria

S.I. Catalin / 02 Martie 2020 / 15:10

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat, în cursul zilei de ieri, că Ankara nu are în vedere nicio confruntare cu Rusia în Siria, principalul susţinător al regimului de la Damasc, potrivi NTV şi TASS.

,,După cum am spus de nenumărate ori, Turcia nu se gândește la o confruntare cu Rusia. Toată lumea știe asta. Tot ce vrem să facem este să punem capăt crimelor comise de regimul [ lui Bashar al-Assad], pentru a preveni radicalizarea țării și noi valuri de refugiați ", a spus ministrul. Akar a amintit că Turcia a început o operațiune în Siria sub numele Spring Shield pe 27 februarie. Potrivit acestuia, operaţiunea Scutul Primăverii este realizată în conformitate cu acordurile Cartei ONU.

,,Operațiunea continuă cu succes. În acest moment, două avioane, două UAV-uri, opt elicoptere, 135 de tancuri, cinci sisteme de apărare aeriană, 86 de obuziere, 77 de vehicule blindate, nouă depozite de muniții, au fost neutralizate", a spus Akar. El a adăugat că, în luptele recente, opoziția siriană a preluat controlul asupra altor trei sate din provincia Idlib.

Conflictul a escaladat după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi de armata siriană în provincia Idlib, unde Ankara susţine grupări rebele siriene care luptă împotriva trupelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata turcă a lansat în Idlib o ofensivă militară denumită operaţiunea 'Scutul Primăverii' şi au loc confruntări directe între trupele turce şi cele siriene. 

Două avioane de luptă siriene Sukhoi SU-24 au fost doborâte duminică de aviaţia turcă, în timp ce Damascul susţine că Siria la rândul ei a doborât trei drone turceşti. Duminică după-amiază armata turcă a bombardat şi a scos din uz aeroportul militar sirian de la Nayrab, în provincia Alep.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy