Ministrul sârb al Apărării este mândru de capacitatea sistemelor Pantsir-S1 (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul zilei de ieri, comandantul Brigăzii 250 rachete de apărare aeriană, generalul de brigadă Tiosav Janković, i-a prezentat ministrului sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, un sistem de apărare aeriană Pantsir. Cu ocazia acestui eveniment, Aleksandar Vulin a primit o plachetă cu o bucată din fuzelajul avionului stealth F-117 A care a fost doborât de Batalionul 3 al celei de-a 250 brigăzi a apărării antiaeriene iugoslave, la 27 martie 1999.

Ministrului i s-a oferit placheta în semn de recunoștință pentru cooperare și pentru tot ceea ce a făcut în sprijinul Brigăzii 250, pentru a îmbunătăți statutul membrilor acesteia și pentru a restitui unității numele de altă dată.

În timpul vizitei la batalionul Brigăzii 250 rachete de apărare aeriană din cazarma „Milan Tepić” din Jakovo, în prezența comandantului forțelor aeriene și apărării aeriene, generalul-maior Duško Žarković, Aleksandar Vulin a luat parte la o scurtă punere în funcţiune a unui sistem de apărare aeriană Pantsir -S1E.

 

Aleksandar Vulin a laudat relaţia cu Rusia şi calitatea tehnici militare ruse


Cu ocazia acestei vizite Vulin a ţinut să precizeze că Brigada 250 rachete de apărare aeriană este cunoscută în lume pentru că a doborât faimosul avion stealth F-117 A, un Avioane F-16 și pentru că a apărat țara în timpul bombardamentelor NATO din 1999.

Printre altele Vulin a susţinut că datorită acordului dintre președintele sârb Aleksandar Vucic şi omologul sau rus Vladimir Putin, dar şi a unor măsuri financiare destul de dure, a fost posibilă cumpăra celor mai moderne echipamente, al treilea batalion de apărare aeriană din cadrul Brigada 250  este acum echipat cu sistemul Pantsir. ,, A avea sisteme Pantsir înseamnă a-ți apăra cerul’’, a mai spus acesta.

Vizita lui Aleksandar Vulin la unitatea celei de-a 250 brigăzi a apărării antiaeriene a venit la câteva zile după ce, în cadrul exerciţiului Sadejstvo 2020, sistemele de apărare antiaeriană Pantsir S1 ale Forțelor Armate Sârbe și-au prezentat capabilitățile.

La exercițiul Sadejstvo 2020, organizat pe teritoriul Serbiei, au participat 2.800 de soldați, peste 150 de vehicule și alte sisteme și aproximativ 40 de avioane. Nu este clar câte sisteme Pantsir S1, care au început să sosească din Rusia la începutul anului 2020, au luat parte la acest exerciţiu. Imaginile video publicate de ministerul sârb al Apărării au arătat cel puțin patru sisteme de acest timp care au executat mai multe trageri în poligonul Pester. Rapoartele spun că Serbia ar trebui să primească șase sisteme Pantsir S1 de la Federaţia Rusă.

De preferat ar fi ca Serbia să nu fie nevoită să folosească aceste sistemele Pantsir-S1, deoarece, după cum s-a putut observa, atât în Siria, cât şi în Libia, nu sunt atât de bune în fata UAV-urilor, cu atât mai mult în faţa unor avioane cu capacităţi stealth. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel