Ministrul rus al Apărării va ocoli Ucraina prin U.E ca să ajungă la Chișinău. Serghei Şoigu a obținut autorizația de a survola România

S.I. Catalin |
Data publicării:
ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu
ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin state UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în Republica Moldova, scrie realitatea.md

Contactaţi de Realitatea.md, reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) au spus că solicitarea propriu-zisă a venit pe cale diplomatică de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar Autoritatea noastră nu a identificat temeiuri de ordin operaţional pentru a refuza zborul lui Şoigu.

(w670)

Iar permisiunea de survolare a spaţiului aerian al Republicii Moldova o oferă Ministerul Apărării, la cârma căruia stă Pavel Voicu.

AAC este subordonată Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

TVR Moldova aminteşte că astăzi, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vine la Chişinău la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru a marca, alături de el 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, chiar dacă Guvernul de la Chişinău a decis că zilele de 23 şi 24 august sunt zile de doliu.

Premierul Maia Sandu l-a anunţat pe Pavel Voicu că omologul său rus va avea o vizită privată, şi respectiv, cei doi nu vor putea discuta subiecte oficiale, pentru că nu s-au întreprins măsurile de rigoare.

Presa mai scria că delegaţia lui Şoigu numără peste 30 de persoane.

Partidul Unităţii Naţionale consideră că este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancţiunile UE şi SUA, să defileze prin R. Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel