Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar putea reveni în Republica Moldova într-o vizită oficială

S.I. Catalin / 27 aug 2019 / 16:44

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu ar putea reveni în Republica Moldova deja într-o vizită oficială pentru a discuta propunerile făcute în cadrul celei neoficiale de săptămâna trecută, inclusiv în privința unui acord de cooperare militară între cele două state, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, informează radiochisinau.md.

Serghei Șoigu a propus în cadrul vizitei sale din 24 august semnarea unui acord de cooperare între Ministerele Apărării Republicii Moldova și Rusiei pentru o perioadă de trei ani.

Igor Dodon a declarat astăzi presei că astfel de propuneri ar urma să fie discutate la Guvern, în cadrul majorității parlamentare. El a menționat că a discutat cu premierul Maia Sandu posibilitatea organizării unei vizite oficiale a lui Serghei Șoigu în cadrul căreia să fie discutat și acest subiect.

Igor Dodon s-a referit și la propunerea oficialului rus privind reluarea procesului de distrugere a munițiilor militare depozitate la Cobasna. El a reiterat că autoritățile de la Chișinău vor propune examinarea acestui subiect la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2.

Amintim că ieri Maia Sandu a declarat că Guvernul va examina această propunere doar dacă Moscova o va transmite pe căi oficiale.

Serghei Șoigu a fost în vizită la Chișinău pe 24 august, când, la inițiativa lui Igor Dodon, au fost marcați ceea ce șeful statului a numit "75 de ani de la eliberarea R. Moldova de sub ocupația fascistă". La Chișinău au fost organizate și proteste împotriva vizitei oficialului rus, care a fost calificată de Guvern drept una privată, deoarece nu a fost convenită cu diplomația moldovenească.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy