Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar putea reveni în Republica Moldova într-o vizită oficială

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu ar putea reveni în Republica Moldova deja într-o vizită oficială pentru a discuta propunerile făcute în cadrul celei neoficiale de săptămâna trecută, inclusiv în privința unui acord de cooperare militară între cele două state, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, informează radiochisinau.md.

Serghei Șoigu a propus în cadrul vizitei sale din 24 august semnarea unui acord de cooperare între Ministerele Apărării Republicii Moldova și Rusiei pentru o perioadă de trei ani.

Igor Dodon a declarat astăzi presei că astfel de propuneri ar urma să fie discutate la Guvern, în cadrul majorității parlamentare. El a menționat că a discutat cu premierul Maia Sandu posibilitatea organizării unei vizite oficiale a lui Serghei Șoigu în cadrul căreia să fie discutat și acest subiect.

Igor Dodon s-a referit și la propunerea oficialului rus privind reluarea procesului de distrugere a munițiilor militare depozitate la Cobasna. El a reiterat că autoritățile de la Chișinău vor propune examinarea acestui subiect la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2.

Amintim că ieri Maia Sandu a declarat că Guvernul va examina această propunere doar dacă Moscova o va transmite pe căi oficiale.

Serghei Șoigu a fost în vizită la Chișinău pe 24 august, când, la inițiativa lui Igor Dodon, au fost marcați ceea ce șeful statului a numit "75 de ani de la eliberarea R. Moldova de sub ocupația fascistă". La Chișinău au fost organizate și proteste împotriva vizitei oficialului rus, care a fost calificată de Guvern drept una privată, deoarece nu a fost convenită cu diplomația moldovenească.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel