Ministrul polonez al Apărării: Polonia nu mai este un membru de categoria a doua în NATO

S.I. Catalin / 30 sep 2019 / 13:45

Ministrul polonez al Apărării Naționale, Mariusz Blaszczak, l-a însoțit pe președintele Andrzej Duda în timpul vizitei sale în SUA, unde Duda și Donald Trump au semnat o declarație militară care presupune creșterea numărului de soldați americani staționați în Polonia. Mariusz Blaszczak a declarat într- un interviu acordat Polskie Radio că această declarație este „un succes pentru Polonia”, potrivit Uawire.org.

Ministrul a amintit că acest document semnat de ambii președinți vine ca o completare la acordul semnat în luna iunie ce prevede creşterea efectivelor trupelor americane staţionate în Polonia de la 4.500 la circa 5.500 de militari şi amplasarea în această ţară a comandamentului unei divizii americane.

,,Șase locații ale trupelor americane [în Polonia] vor asigura o prezența permanentă, acest lucru este extrem de important", a precizat el.

,,Polonia nu mai este un membru de categoria a două în NATO", consideră Mariusz Błaszczak. El a subliniat că „prezența permanentă” a trupelor americane înseamnă că Polonia devine o țara egală cu ceilalţi membri ai NATO. 

Potrivit lui Blaszczak, trupele americane din Polonia sunt un element de descurajare pentru orice agresor, deoarece „trupele americane sunt cele mai puternice din lume”.

De asemenea, Blaszczak a indicat că între președinții Andrzej Duda și Donald Trump sunt în relaţii foarte bune.

Acest lucru, după cum a spus Ministrul polonez al Apărării, reprezintă „un climat foarte bun care se traduce în avantaje puternice pentru Polonia, pentru securitatea noastră”.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy