Ministrul Nelu Tătaru: Avem o discuţie pentru management militar la Deva

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi, la Braşov, că la Spitalul Judeţean de la Deva s-ar putea numi un management militar, existând o discuţie în acest sens, în contextul demisiilor din partea managerului şi directorului medical de la această unitate spitalicească.

,,Avem o discuţie pentru spitalul din Deva (privind management militar la spital -n.r.) Rămâne, în această seară să am o discuţie şi cu prefectul, şi cu primarul, despre felul în care acei domni manageri, directori medicali şi-au dat demisia ieri. Rămâne ca, astăzi, să-mi facă o nouă propunere şi ne gândim şi la un management militar şi la Deva", a declarat ministrul Sănătăţii.

Totodată, acesta a precizat că, în acest moment, nu se pune problema unui asemenea management la Spitalul Universitar din Capitală.

,,La Spitalul Universitar avem transmitere în personalul medical, am avut acei pacienţi, care, la rândul lor, au avut acea transmitere extinsă, există o anchetă epidemiologică în curs, avem un nou manager de două săptămâni şi vrem să-şi aplice planul de management în contextul pandemiei de coronavirus. A solicitat ajutor de medici şi îi putem oferi acest ajutor, dar nu ne gândim până la a merge cu regimul militar la Spitalul Universitar", a precizat Nelu Tătaru.

Acesta a menţionat, cu acelaşi prilej, că unele cadre medicale care lucrează la Spitalul Judeţean din Suceava consideră managementul militar "un lucru cam drastic", însă acesta a fost necesar pentru a impune rigurozitate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, Silviu Didilescu, şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat din funcţii. "Managerul şi directorul medical ai SJU Deva şi-au înaintat demisiile. Noua conducere a spitalului va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat, marţi, că managerul şi directorul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au demisionat deoarece nu au reuşit să-şi impună programul de restructurare a unităţii sanitare în faţa medicilor de acolo, inclusiv programul de lucru de 14 zile, propus în condiţii de izolare.

Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva "Medicorum Honorem" a acuzat, luni, conducerea unităţii medicale de "abuzuri" în modul în care ar fi înţeles să gestioneze activitatea instituţiei şi programul de lucru al cadrelor medicale, în contextul epidemiei de COVID-19, solicitând intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei.

Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi COVID-19 pozitiv.

Organizaţia sindicală susţine că după testarea medicilor şi delimitarea cazurilor COVID-19 pozitiv, actuala conducere a SJU Deva ar fi putut relua activitatea normală pentru întreg personalul angajat, cu respectarea normării muncii şi acuză că s-ar face presiuni pentru ca unele cadre medicale să vină la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.

În finalul scrisorii deschise, Sindicatul "Medicorum Honorem" avertizează că "va refuza categoric prezentarea la muncă în astfel de condiţii impuse abuziv", apreciind că interdicţia de a părăsi spitalul la finalul programului de lucru nu ar fi justificată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel