Ministrul Luminița Odobescu și liderii celor mai importante culturi religioase din România au discutat despre criza din Palestina

Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României. Foto: Luminița Odobescu @OfficialFacebook
Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României. Foto: Luminița Odobescu @OfficialFacebook

Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, împreună cu alți oficiali români au participat la cina de Iftar cu ocazia Ramadanului. Iftarul este masa luată în fiecare seară după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadanului.

Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania, evenimentul a avut loc săptămâna trecută la invitația OCI - Organisation of Islamic Cooperation. 

Alături de ministrul Luminița Odobescu a fost prezent și  monseniorul Tuomo T. Vimpari, însărcinat cu afaceri la Nunțiatura Apostolică din București, dar și Iusuf Muurat, înaltul muftiu al cultului musulman din România, precum și reverendul Gheorghe Costea, reprezentat al Patriarhiei Române.

În timpul cinei ministrul Luminița Odobescu a reiterat poziția României cu privire la angajamentul de a respecta toate religiile, în timp ce muftiul Muurat a subliniat importanța diversității și a toleranței religioase.

Ambasadorii au purtat discuții cu ministrul și cu oficialitățile române pe teme de interes comun, în special pe situația umanitară dezastruoasă din Palestina. S-a reiterat că necesitatea urgentării unor măsuri din partea comunității internaționale pentru a preveni o nouă criză umanitară și s-a subliniat nevoia esențială de ajutor umanitar.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel