Ministrul italian al apărării: ”Nu găsești rachete într-un supermarket” / Vom trimite sistemul MAMBA, când știm că ne putem reface stocurile

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem antiaerian MAMBA, sursă foto: MBDA
Sistem antiaerian MAMBA, sursă foto: MBDA

Ministrul italian al Apărării, Guido Crozetto, consideră că, dacă Rusia este amenințată cu înfrângerea în război, ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare tactice, scrie publicația Il Fatto Quotidiano.

"Folosirea armelor nucleare tactice este luată în calcul de Rusia. Este de neconceput pentru noi, dar da, pentru Moscova, dacă se trece de un anumit punct, dacă riscă înfrângerea, e este posibil. Pe scurt, pericolul există potențial, deși este foarte puțin probabil. ”, a spus Crosetto, citat de publicația italiană.

În același timp, el a asigurat că Italia va continua să sprijine Ucraina, inclusiv prin acordarea de ajutor militar.

Ministrul a precizat că nu a început încă alcătuirea celui de-al șaselea pachet de ajutoare pentru Ucraina, dar a confirmat că „Ucraina cere de luni de zile sprijin împotriva atacurilor aeriene asupra obiectelor civile: spitale, școli, centrale electrice”.

Potrivit ministrului apărării, livrarea de rachete către Kiev trebuie să se facă în paralel cu reumplerea stocurilor de armament ale Italiei.

„Nu vei găsi rachete într-un supermarket, ca un borcan de Nutella, acestea sunt sisteme complexe care necesită un timp lung de producție. Nu poți spune: OK, mâine mă duc să cumpăr o sută de rachete. Prin urmare, dacă oferim sistemelor Ucrainei apărare aeriană, trebuie să le luăm din stocurile noastre și trebuie să o facem fără a ne sacrifica propria apărare și cu încredere în calitate", a spus Crozetto.

Trebuie amintit că premierul Italiei Giorgia Meloni a spus într-o conversație cu președintele Volodymyr Zelenskyi că Roma ia în considerare furnizarea de sisteme de apărare aeriană Ucrainei.

Crosetto a declarat în această lună pentru Reuters că sistemul de apărare antiaeriană franco-italian SAMP/T face parte din ajutorul militar pe care Kievul l-a cerut Romei.

Sub fostul premier Mario Draghi, Italia a trimis Kievului cinci pachete de ajutor, inclusiv provizii militare, şi guvernul lui Meloni lucrează la o posibilă a şasea livrare.

Meloni, care a preluat mandatul în octombrie, este o fermă susţinătoare a Kievului, în ciuda fricţiunilor cu privire la acest subiect în interiorul coaliţiei ei de dreapta şi unui puternic element pacifist în rândul opiniei publice interne.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel