Ministrul israelian Naftali Bennett: Israelul îşi va continua operaţiunile în Siria până la plecarea Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul Apărării din Israel Naftali Bennett
Ministrul Apărării din Israel Naftali Bennett

Israelul îşi va continua operaţiunile în Siria până când Iranul "va părăsi" această ţară, a declarat marţi ministrul israelian al apărării Naftali Bennett, după o serie de lovituri aeriene imputate armatei israeliene pe teritoriul sirian, informează France Presse.

"Iranul nu are nimic de-a face în Siria (...) şi nu ne vom opri până când (iranienii) nu vor părăsi Siria", a spus Bennett, fără a revendica în mod explicit raidurile pe care mass-media de stat siriene şi ONG-uri le-au atribuit aviaţiei israeliene. Luni seară, paisprezece combatanţi iranieni şi irakieni au fost ucişi în raiduri nocturne în Siria, o ţară în război şi vecină Israelului, a anunţat un ONG sirian, afirmând că loviturile au fost probabil efectuate de Israel, transmite Agerpres.

De la 21 aprilie, acest ONG şi presa de stat siriană au raportat cel puţin şase lovituri în Siria imputate Israelului împotriva poziţiilor iraniene sau unor grupuri apropiate Iranului, inclusiv Hezbollahul libanez. Iranul şi Hezbollahul, inamici ai Israelului, ajută militar regimul sirian al lui Bashar al-Assad în războiul său împotriva rebelilor şi jihadiştilor.

Iranul "a intrat" în Siria ca parte a războiului din această ţară şi încearcă "să se implanteze" la frontiera israeliană pentru "a ameninţa" oraşe precum "Tel Aviv, Ierusalim şi Haifa", a adăugat Bennett în interviul acordat canalului israelian Kan 11. "Iranul a devenit o povară. Înainte un avantaj pentru sirieni, ei (iranienii) l-au ajutat pe Assad împotriva Daesh (un acronim arab pentru gruparea jihadistă Stat Islamic), dar au devenit o povară", a declarat ministrul israelian.

El a cerut puterii de la Teheran să se concentreze asupra gestionării crizei locale a noului coronavirus. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel