Ministrul german de externe promite sprijin pentru Ucraina și Republica Moldova în pofida crizei din Orientul Mijlociu

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Annalena Baerbock, ministrul german al afacerilor externe, a promis Ucrainei și vecinei sale, Republica Moldova, sprijin în continuare în lupta împotriva Rusiei, în ciuda crizei din Orientul Mijlociu. La Chișinău are loc a patra ediție a Platformei de sprijin pentru Moldova.

,,În aceste zile, când situația din Orientul Mijlociu ne menține în tensiune, este important pentru mine să subliniez: continuăm să fim alături de Ucraina și de Republica Moldova", a declarat Baerbock la Chișinău, conform European Pravda cu referire la Die Zeit.

Reprezentanți din peste 30 de state și zeci de organizații internaționale se vor reuni marți, la Chișinău, la cea de-a patra ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova.

Baerbock a adăugat că Germania va sprijini Republica Moldova în probleme energetice și economice, precum și în reformele pe care trebuie să le adopte pe calea aderării la U.E, și va aloca, anul viitor, 95 de milioane de euro pentru a ajuta la atingerea acestor obiective.

Anterior, Ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a subliniat importanța continuării sprijinului financiar al SUA pentru Ucraina.

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, a subliniat că sprijinul acordat Ucrainei rămâne o "prioritate de top" pentru Washington, în contextul escaladării conflictului israeliano-palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel