Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost desemnată preşedintă a Comisiei Europene

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Preşedintele Consiliului European, Donal Tusk, a anunţat că liderii UE au ajuns marţi seară la un acord privind viitorii şefi ai instituţiilor blocului comunitar, relatează Reuters, AFP şi EFE.

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost desemnată preşedintă a Comisiei Europene, iar Christine Lagarde, preşedintă a Băncii Centrale Europene. Informaţia a fost confirmată pe Twitter şi de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

,,Consiliul European s-a înţeles privind viitoarea conducere a instituţiilor europene", a anunţat pe Twitter Donald Tusk. Succesorul său la preşedinţia Consiliului European va fi premierul belgian Charles Michel, iar spaniolul Josep Borrell va fi noul şef al diplomaţiei europene. 

Von der Leyen este un politician german care servește în calitate de ministru al apărării din 2013. Este membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), fiind prima femeie din istoria Germaniei care deține această funcție.

Înainte de a deveni ministru al Apărării, Ursula von der Leyen a fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, dar și Ministrul pentru Persoanele Vârstnice.

În vârstă de 60 de ani, von der Leyen este născută în Bruxelles și este de profesie psiholog. Ea a fost omul de încredere al Angelei Merkel, fiind singurul ministru care stă alături de ea încă din anul 2005. De altfel, la momentul în care Merkel a anunțat că se retrage din viața politică, Ursula von der Leyen era văzută drept succesoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel