Ministrul german al Apărării pariază pe succesul contraofensivei ucrainene, care va „pune totul la punct”

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta frontului din Ucraina
Harta frontului din Ucraina

Șeful Bundeswehr-ului este optimist în privința succesului contraofensivei ucrainene și consideră că sunt șanse mari ca războiul să se încheie chiar în acest an. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat, în ajunul vizitei sale în SUA, că situația de pe câmpul de luptă ucrainean din această lună și din următoarele este de o importanță crucială.

 

Într-un interviu acordat ZDF (28 iunie), oficialul german a răspuns la întrebarea dacă anul acesta va fi decisiv în războiul ruso-ucrainean.

„Este foarte probabil ca acesta să fie un an decisiv, acestea sunt luni decisive”, a spus ministrul.

De aceea, în urmă cu câteva săptămâni, Germania a prezentat un pachet de sprijin amplu „în valoare de 2,7 miliarde de euro”, a adăugat el.

„Acum, suntem al doilea cel mai puternic susținător al Ucrainei după Statele Unite”, a evaluat Pistorius eforturile Germaniei de a sprijini Ucraina.

Ministrul a mai remarcat că deocamdată merită să așteptăm rezultatele contraofensivei ucrainene.

„Contez pe o ofensivă mare, pe o contraofensivă și totul se va pune la punct”, a spus el. Discuțiile lui Pistorius în SUA se vor concentra pe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Anterior, secretarul Apărării Marii Britanii, Ben Wallace, a afirmat că în cadrul actualei operații de contraofensivă, Forțele de Apărare ale Ucrainei au eliberat mai mult teritoriu decât a capturat armata rusă de ocupație în timpul iernii.

The New York Times scria că administrația președintelui SUA a spus neoficial că operația ucraineană de contraofensivă a început încet, iar rezultatele ei din primele săptămâni te țin „treaz”, dar americanii nu se grăbesc să tragă concluzii, potrivit publicației ucrainene Evropeiska Pravda (Adevărul European).

Între timp, Ministerul ucrainean al Apărării este în tratative avansate cu omologii polonezi pentru a achiziționa sisteme de rachete de coastă NSM (Naval Strike Missile), pregătindu-se astfel pentru ultima fază a contraofensivei – eliminarea amenințării reprezentate de navele de luptă rusești din Marea Azov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel