Ministrul de Interne: Jandarmii revin în cazărmi și Poliția Locală la primării

Eduard Pascu |
Data publicării:
Patrulă jandarmi  Sursa foto: Facebook
Patrulă jandarmi Sursa foto: Facebook

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că Guvernul va decide reîntoarcerea unor jandarmi de la paza unor obiective în sistemul lor de pregătire, precum şi trecerea poliţiei locale din nou la primării.

"Mâine va veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne şi mâine vom lua această decizie", a spus Lucian Bode la TVR1.

A doua reglementare se referă la revenirea poliţiştilor locali la primării.

"A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu, care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus Lucian Bode, transmite Agerpres.

El a explicat că anul trecut, poliţia locală a fost preluată, în starea de urgenţă, în coordonarea poliţiei naţionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel