Ministrul de externe german îşi exprimă ”solidaritatea” cu Israelul

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul de Exerne al Gemaniei, Heiko Mass și ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz Susra foto: Benny Gantz/Twitter
Ministrul de Exerne al Gemaniei, Heiko Mass și ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz Susra foto: Benny Gantz/Twitter

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, şi-a exprimat joi ”solidaritatea” cu Israelul, lansând în acelaşi timp un apel la o încetare a focului între acesta şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, transmit AFP şi dpa.

”Faptul că vedem că Hamas lansează din nou rachete spre sudul Israelului de când am ajuns noi la Tel Aviv este pentru noi un indiciu despre cât de serioasă este situaţia în care se află poporul Israelului”, a declarat Maas într-o conferinţă de presă alături de omologul său israelian Gabi Ashkenazi, transmite Agerpres.

”Considerăm că ceea ce face Israelul (în Fâşia Gaza) este acoperit de dreptul la autoapărare. Israelul face acum uz de acest drept, iar acest drept implică să nu permită instalaţiilor de unde provin atacurile împotriva unor ţinte israeliene să continue să funcţioneze”, a adăugat el.

”Daţi-mi voie să o spun foarte clar, pentru noi, securitatea Israelului şi, odată cu ea, securitatea tuturor evreilor din Germania nu sunt negociabile, iar Israelul poate conta întotdeauna pe acest lucru”, a subliniat Maas.

Pe de altă parte, el a vorbit spre suferinţele de ambele părţi. ”Numărul victimelor creşte în fiecare zi şi aceasta, de asemenea, ne îngrijorează mult. Din acest motiv, susţinem eforturile internaţionale vizând instaurarea unei încetări a focului şi, totodată, suntem convinşi că, în interesul populaţiei, violenţa trebuie să înceteze rapid”, a adăugat ministrul german.

El a sosit joi dimineaţă la Tel Aviv pentru întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu şeful diplomaţiei Gabi Ashkenazi, cu ministrul apărării Benny Gantz şi cu preşedintele Reuven Rivlin

Heiko Maas urmează să fie primit în cursul serii la Ramallah, în Cisiordania ocupată, de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, dar nu va avea discuţii directe cu Hamas, considerată organizaţie 'teroristă' de Uniunea Europeană. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel