Ministrul croat al apărării demisionează după prăbușirea unui avion militar

Eduard Pascu / 08 mai 2020 / 08:11

Ministrul croat al apărării, Damir Krsticevic, a demisionat joi după ce doi militari şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion într-un zbor de antrenament, notează AFP.

"Este o pierdere mare pentru armata croată", a declarat presei ministrul apărării. "Demisionez", a adăugat el. "Important este ca totul să facă obiectul unei anchete", a mai spus Damir Krsticevic, de asemenea unul dintre vicepremieri, transmite Agerpres.

În accident au fost ucişi cei doi ocupanţi ai aparatului de fabricaţie cehă, de tip Zlin, care s-a prăbuşit în jurul orelor 16.00 (14.00 GMT) în vecinătatea localităţii Donje Biljane, în apropiere de litoralul Mării Adriatice şi de oraşul Zadar.

"Era un zbor de antrenament obişnuit", a informat Ministerul Apărării într-un comunicat, fără să ofere detalii despre cauzele accidentului. Ministrul demisionar urmează să aibă o întâlnire vineri cu şeful guvernului, Andrej Plenkovic, după ce joi au discutat la telefon, a precizat guvernul de la Zagreb. Este al doilea accident mortal pentru aviaţia militară croată în 2020.

În ianuarie, tot în cursul unui antrenament, doi militari au murit în prăbuşirea unui elicopter militar în Marea Adriatică. Cauzele accidentului în care a fost implicat aparatul de fabricaţie americană, un OH-58D Kiowa Warrior produs de Bell Helicopter, nu au fost făcute publice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy